Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011 22:25

Σύμφωνα με τον πρώην υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Γ. Λαμπρόπουλο: “Η ΥΠΑ είχε αποκλείσει αεροδρόμιο στην Τρίπολη”

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σύμφωνα με τον πρώην υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Γ. Λαμπρόπουλο: “Η ΥΠΑ είχε αποκλείσει αεροδρόμιο στην Τρίπολη”

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, όταν το 2005 είχε τεθεί και πάλι ζήτημα λειτουργίας πολιτικού αεροδρομίου στις υποδομές της 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη, είχε αποκλείσει αυτή τη δυνατότητα αποκλειστικά και μόνο για λόγους ασφαλείας: Αυτό γνωστοποίησε στην «Ε» ο πρώην υφυπουργός Αμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος. Εξήγησε δε ότι είναι σε γνώση του η πιο πάνω θέση της ΥΠΑ -τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο- επειδή είχε απευθυνθεί στην εν λόγω υπηρεσία λίγο πριν επισκεφθεί, λόγω της τότε ιδιότητάς του, την Τρίπολη, αναμένοντας ότι θα υπήρχαν ερωτήσεις για το θέμα αυτό.

Ο Γ. Λαμπρόπουλος, είπε ότι η τότε διοίκηση της ΥΠΑ -βασισμένη, όπως εκτίμησε ο Μεσσήνιος βουλευτής, σε κάποια μελέτη- τον ενημέρωσε πως δεν μπορεί να λειτουργήσει πολιτικό αεροδρόμιο στις υφιστάμενες υποδομές της 124 ΠΒΕ, καθώς τίθενται ζητήματα ασφάλειας.

Μεταξύ των ανασταλτικών παραγόντων που επεσήμαινε η ΥΠΑ, είπε ο πρώην υφυπουργός, ήταν η στενότητα του διαδρόμου, οι καιρικές συνθήκες -ομίχλες και άνεμοι- στην περιοχή, καθώς και το περίκλειστο των βουνών, που ενδεχομένως να καθιστούν, κατά την ΥΠΑ, μη ασφαλή την προσέγγιση πολιτικών αεροσκαφών.

«Τα στοιχεία αυτά που μου έδωσε η ΥΠΑ τα είχα μεταφέρει τότε στην Τρίπολη, γιατί πράγματι ρωτήθηκα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αλλά δεν θυμάμαι να εκδηλώθηκε κάποια αντίδραση» είπε ο Γ. Λαμπρόπουλος.

Καταλήγοντας τόνισε ότι το θέμα δεν είναι τοπικιστικό μεταξύ Μεσσηνίας και Αρκαδίας, όπως ίσως θέλουν να νομίζουν ορισμένοι.

Αυτό που, όπως είπε, είναι απαραίτητο αυτή τη στιγμή -και λόγω των άσχημων οικονομικών συγκυριών στην πατρίδα μας- είναι να αναβαθμιστούν οι υποδομές του ήδη εν λειτουργία διεθνούς αεροδρομίου της Καλαμάτας, δηλαδή να γίνουν έργα για τα οποία υπάρχουν μελέτες.

Β.Γ.Μ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER