Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 16:34

Γιώργος Κύρτσος: Η κυβερνητική λάσπη δεν αγγίζει τον Κυριάκο

Γράφτηκε από την
Γιώργος Κύρτσος: Η κυβερνητική λάσπη δεν αγγίζει τον Κυριάκο

Η καλή δημόσια εικόνα του θα συμβάλει στην ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας

Τα πιο έγκυρα διεθνή ΜΜΕ υποδέχτηκαν με ιδιαίτερα θετικό τρόπο την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Τον παρουσίασαν σαν έναν ικανό και σύγχρονο πολιτικό με πολύ καλά πανεπιστημιακά διπλώματα και εντυπωσιακή επαγγελματική πορεία στον τραπεζικό τομέα. Υπογράμμισαν ότι κέρδισε μια δύσκολη μάχη για την ηγεσία χωρίς την υποστήριξη των "βαρόνων" και του μηχανισμού του κόμματος. Επισήμαναν την αντίφαση ενός πολιτικού που προέρχεται από μία από τις τρεις μεγάλες πολιτικές οικογένειες της χώρας, ο οποίος επικράτησε στον πολιτικό του χώρο με αντισυστημική επιχειρηματολογία και μεθοδολογία και εκφράζοντας το αίτημα της βάσης για ριζική ανανέωση. 

Ζητάνε και τα ρέστα

Εντελώς διαφορετική είναι η παρουσίαση του κ. Μητσοτάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Αυγή και άλλες κυβερνητικές δυνάμεις. Αντί να επενδύσουν σε μια κόσμια πολιτική κριτική στο νέο πρόεδρο της Ν.Δ. επιχειρούν να τον ελεεινολογήσουν μιμούμενοι τη μεθοδολογία που χρησιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ της "Αλλαγής" κατά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη πριν τριάντα χρόνια. Επιδίωξή τους είναι η δραστική υποβάθμιση της δημόσιας εικόνας του Κυριάκου Μητσοτάκη ώστε να περιοριστεί η αξιοπιστία του ίδιου και της επιχειρηματολογίας του.

Για τις ανάγκες του σεναρίου τον βαφτίζουν νεοφιλελεύθερο και του αποδίδουν πρόθεση να αμφισβητήσει βασικά δικαιώματα των συμπολιτών μας και να αποδομήσει το κράτος πρόνοιας. Δυστυχώς γι' αυτούς αποδίδουν στον κ. Μητσοτάκη την αποστολή που έχουν αναλάβει οι ίδιοι. Μέχρι σήμερα η διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ χαρακτηρίζεται από μεγάλη μείωση των δαπανών για την υγεία και την παιδεία και τον περιορισμό των δημόσιων επενδύσεων. Η συνέχεια θα είναι ακόμη χειρότερη αν κρίνουμε από τις προτάσεις Τσίπρα - Κατρούγκαλου για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης, σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ και άλλων κοινωνικών βοηθημάτων, μείωση των επικουρικών συντάξεων, μείωση του εφάπαξ, μείωση των νέων κύριων συντάξεων και προγραμματισμό της μείωσης, από το 2018, των παλαιών κύριων συντάξεων. 

Τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που είναι υποχρεωμένη να πάρει η κυβέρνηση Τσίπρα οφείλονται στην υπερχρέωση του ελληνικού Δημοσίου αλλά και στην αποτυχία των εξαιρετικά δαπανηρών οικονομικών πειραμάτων του διδύμου Τσίπρα - Βαρουφάκη. Αν κυβερνούσε τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα μέτρα θα ήταν δύσκολα, όχι όμως τόσο σκληρά και άδικα γιατί θα είχε διαχειριστεί καλύτερα την οικονομία και θα είχε ρίξει το μεγαλύτερο βάρος της προσαρμογής σε αυτούς που παραδοσιακά προστατεύει η κομματική νομενκλατούρα και όχι στους μεροκαματιάρηδες.

Επομένως οι ιδεολογικοί και πολιτικοί ακροβατισμοί του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος καταγγέλλει τον δήθεν νεοφιλελεύθερο Μητσοτάκη εφαρμόζοντας μια εξαιρετικά σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, ελάχιστους ανιδιοτελείς ξεγελούν.

 

Πολιτικό μπούμερανγκ

Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν, εφαρμόζοντας τη γραμμή του Μαξίμου, να αποδώσουν την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ. στην οικογενειοκρατία. 

Ο κ. Μητσοτάκης δεν εκλέχτηκε από ένα στημένο σώμα εκλεκτόρων ανάλογο με αυτό που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να επικυρώσει τυπικά τις παρασκηνιακές του επιλογές, αλλά από την εκλογική και κοινωνική βάση της Ν.Δ. Τον ψήφισαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ η μειοψηφία διέγραψε την πλειοψηφία και δημιούργησε μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα μια νέα πλειοψηφία, με λενινιστικές διαδικασίες.

Στο ξεκίνημα της μάχης για την ηγεσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τις πιθανότητες εναντίον του γιατί δεν τον στήριξε ο μηχανισμός του κόμματος και τα υποσυστήματά του, είχε απέναντί του τους περισσότερους από τους θεωρούμενους "βαρόνους" της Ν.Δ., ενώ πολιτικά ισχυρά μέλη της οικογένειάς του στήριξαν με κάθε τρόπο την προσπάθεια του κ. Μεϊμαράκη. Η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ συγκρούεται και σε αυτό το θέμα με την πραγματικότητα γι' αυτό έχει ελάχιστη αποτελεσματικότητα και μπορεί να λειτουργήσει σαν μπούμερανγκ. 

 

Του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κύρτσου


NEWSLETTER