Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011 13:45

Κριτική Δαβάκη στην ομιλία του για το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο Βουλευτής κ.Θ.Δαβάκης, άσκησε δριμύτατη κριτική κατά του κ.Παπανδρέου, αλλά και του Αντιπροέδρου και Υπουργού Οικονομικών κ.Βενιζέλου.
Με την αδιέξοδη πολιτική σας, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Δαβάκης, διογκώσατε το έλλειμμα και τα τρία τέταρτα των θυσιών του λαού μας πήγαν χαμένα, ενώ το δημοσιονομικό σας πρόγραμμα διαλύει την αντοχή της κοινωνίας και διασπά την κοινωνική συνοχή. Συνεχίζετε, είπε ο κ.Δαβάκης, να διαιωνίζετε το σφάλμα, ένα σφάλμα που καταλήγει στον οικονομικό κανιβαλισμό του λαού μας που του αποστερείτε την ελπίδα, παρά τις τεράστιες θυσίες πού συνεχώς υποβάλλεται.
«Είκοσι μήνες πού κυβερνάτε τι κάνατε; Ποιος σας εμπόδισε να το κάνετε; Γιατί δεν προχωρήσατε σε καταργήσεις οργανισμών και σε αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όταν η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς σε αυτή τη προοπτική ήταν σύμμαχός σας; Δεν κάνατε απολύτως τίποτε, γιατί είστε δεσμευμένοι από το κομματικό σας στρατό που εσείς τόσα χρόνια διορίζατε και σήμερα σας απειλεί.»
«Τα μέτρα που επιβάλλετε είναι και άδικα και αντιαναπτυξιακά, αφού πλήττουν τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα με ανελέητο τρόπο και χωρίς λογική», συνέχισε ο κ.Δαβάκης. «Δεν έχετε στρατηγική, αλλά προβαίνετε σε σπασμωδικές κινήσεις, ενώ το μήνυμα που προσπαθείτε να περάσετε στη κοινωνία είναι λάθος, γιατί δεν περιέχει στόχο και ελπίδα, αυτός δε που μεταφέρει αυτό το μήνυμα, δηλαδή η Κυβέρνηση, είναι πλέον αναξιόπιστη», είπε ο κ.Δαβάκης.
Αναφερόμενος, τέλος ο κ.Δαβάκης στην κυβερνητική πολιτική και στο τομέα του Πολιτισμού, ανέφερε ότι και σε αυτόν η κατάσταση είναι πολύ άσχημη: Κλειστά μουσεία, χορταριασμένοι αρχαιολογικοί χώροι, ανύπαρκτο προσωπικό σε χώρους αιχμής, όπως οι αρχαιολογικές υπηρεσίες, είναι λίγα από τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής και στον πολιτισμό.
«Ο κ.Γερουλάνος επικαλούμενος τη μνημονιακή πολιτική, προβαίνει αδιακρίτως σε οριζόντιες περικοπές, χωρίς στόχευση, ενώ από την άλλη μεριά προβαίνει σε δαπάνες χωρίς νόημα και κυρίως αποτελέσματα», κατέληξε ο κ.Δαβάκης.


Από το Γραφείο Τύπου του Θαν.Δαβάκη


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER