Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2011 18:27

Διευκρινήσεις Κουσελά για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μετά από ενημέρωση που υπήρξε, σχετικά με την υποβάθμιση του νοσοκομείου Κυπαρισσίας σε κέντρο υγείας και νοσοκομείου βραχείας θεραπείας, ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κος Δημήτρης Κουσελάς επικοινώνησε δύο φορές με τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μιχάλη Τιμοσίδη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Νίκολαο Πολύζο. Τους ενημέρωσεγια τη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων και των φορέων της περιοχής μας και τους υπογράμμισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχτεί καμία υποβάθμιση του εν λόγω Νοσοκομείου.
Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας είναι ένα Νοσοκομείο που καλύπτει υγειονομικά την Νοτιοδυτική Ελλάδα από τον Πύργο μέχρι την Πύλο, και ιδιαίτερα τηντουριστικά αναπτυσσόμενη περιοχή τηςΤριφυλλίας-Πυλίας.
Αυτά άλλωστε είχαν αναλυθεί στον κύριο Τιμοσίδη όταν πριν περίπου 3 μήνες τον είχε επισκεφτεί στο γραφείο του με τις Διοικήσεις του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και του ΚΑΦΚΑ.
Ο κ.Τιμοσίδης (στη δεύτερη επικοινωνία που είχεμαζί του σήμερα) καθώς και ο κ. Πολύζος τονενημέρωσαν ότι:
• Οι προτάσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι οι παλιές προτάσεις Λιαρόπουλου που δεν απηχούν τη πολιτική βούληση του Υπουργείου
• Σήμερα το απόγευμα θα δοθεί η πρόταση διαλόγου(βγαίνει στο διαδίκτυο) του Γενικού Γραμματέα κ. Πολύζου με βάση την οποία το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν υποβαθμίζεται.
• Θα εξακολουθήσει να λειτουργεί με όλες του τις κλινικές του και τα κρεβάτια που διαθέτει χωρίς την παραμικρή αλλαγή. Το μόνο που θα αλλάξει είναι η Διοίκησή του, η οποία θα είναι ενιαία σε επίπεδο Νομού, δηλαδή Διοικητής θα είναι από το Νοσοκομείο Καλαμάτας και Αναπληρωτής Διοικητής από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Στην Κυπαρισσία θα λειτουργεί ολιγομελές Συμβούλιο Διοίκησης για την καθημερινή Διαχείριση.
• Για τα παραπάνω ο κος Κουσελάς ενημέρωσετην διοίκηση του νοσοκομείου Κυπαρισσίαςτον σύλλογο των εργαζομένων και τουςεκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ.
Ο κος Κουσελάς  θα παρακολουθήσει σε στενήσυνεργασία με όλους τους ενδιαφερόμενους τηνόλη εξέλιξη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι διαβεβαιώσεις που έλαβε θα τηρηθούν στο ακέραιο και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα εξακολουθήσει να παίζει τον αναντικατάστατο ρόλο που έχει.

Από το Γραφείο Τύπου του Δ. Κουσελά

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER