Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2011 18:29

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΛΓΑ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)Με το νόμο 3943/2011 ο ΕΛΓΑ, όπως και οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν, είχε υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου 2685/1999 όσον αφορά τις εκτός έδρας μετακινήσεις των γεωπόνων εκτιμητών, τόσο από πλευράς αριθμού ημερών μετακίνησης (έως 60 ημέρες σε ετήσια βάση), όσο και των αντίστοιχων αναφορών για τις αμοιβές των μετακινήσεων αυτών.
Η υπαγωγή αυτή έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στη διεκπεραίωση του εκτιμητικού έργου του οργανισμού με αρνητικότατες συνέπειες στον αγροτικό κόσμο της χώρας, αφού η φύση της εργασίας του συγκεκριμένου οργανισμού είναι οι εκτιμήσεις των ζημιών της πρωτογενούς παραγωγής και του ζωικού κεφαλαίου. Το έργο αυτό δεν μπορεί να εκτελεστεί από τους εκτιμητές γεωπόνους-κτηνιάτρους του ΕΛΓΑ λόγω της συμπλήρωσης των 60 ημερών μετακίνησης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις των ζημιών της αγροτικής παραγωγής.
Η αδυναμία της εκπλήρωσης του εκτιμητικού έργου ακυρώνει το ρόλο του ΕΛΓΑ, αφού δεν μπορεί να προσφέρει στην εκτίμηση των ζημιών της φυτικής και ζωικής παραγωγής. Ιδιαίτερα την περίοδο αυτή, όπου οι παραγωγοί καλούνται με το νόμο 3877/2010 να υποβάλουν δήλωση καλλιέργειας και εκτροφής και να πληρώσουν την ασφαλιστική εισφορά που τους αναλογεί, η μη εκπλήρωση του ρόλου του ΕΛΓΑ τον απαξιώνει στη συνείδηση του αγροτικού κόσμου.
Κατόπιν αυτών,

ερωτώνται οι κ.κ.  Υπουργοί:

Προτίθενται να προχωρήσουν σε νομοθετική ρύθμιση με ΚΥΑ, ώστε να εξαιρεθεί ο ΕΛΓΑ από τις ασφυκτικές διατάξεις του νόμου 2685/1999 για να μπορούν οι εργαζόμενοι στον ΕΛΓΑ γεωπόνοι-κτηνίατροι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον αγροτικό κόσμο, ο οποίος τις έχει μεγάλη ανάγκη;


Ο ερωτώντες βουλευτές

Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου
Μιχάλης Κριτσωτάκης
Παναγιώτης Λαφαζάνης

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER