Κυριακή, 10 Ιουλίου 2011 21:47

Ο Φώτης Κουβέλης στην "Ε": "Οι εκλογές θα προκύψουν ως αναγκαστικό γεγονός"

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο Φώτης Κουβέλης στην "Ε": "Οι εκλογές θα προκύψουν ως αναγκαστικό γεγονός"

“Οι εκλογές θα προκύψουν ως αναγκαστικό γεγονός για την κυβέρνηση, με δεδομένη την ύπαρξη μιας κοινωνίας που ασφυκτιά, αγανακτεί και κινητοποιείται. Η Δημοκρατική Αριστερά θα έχει την αυτόνομη παρουσία της σε αυτές, όποτε και αν γίνουν, με καθοριστικό στοιχείο τις θέσεις της, το πρόγραμμά της και τις ιδέες της”.
Αυτή την εκτίμηση αφ’ ενός και τη βεβαιότητα αφ’ ετέρου, εκφράζει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην “Ε”.
Σημειώνει μάλιστα ότι ο ρόλος της Αριστεράς θα είναι καθοριστικός -παράλληλα τονίζει όμως ότι ο αναμφισβήτητος πολυκερματισμός της “δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ερήμην ουσιαστικών και μεγάλων διαφορών, τόσο στο περιεχόμενο της ασκούμενης πολιτικής, όσο και στο στρατηγικό στόχο”. Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει “δεν μπορεί να αποτελεί, ως μόνο στοιχείο αντιμετώπισης του πολυκερματισμού της Αριστεράς, η αντιμνημονιακή στάση”.
Ο Φ. Κουβέλης, ερωτώμενος για τις δυνατότητες εξόδου της χώρας μας από την κρίση, διατυπώνει τις προτάσεις του κόμματός του και δηλώνει με έμφαση ότι “είναι επείγουσα ανάγκη να εφαρμοστούν αλλαγές στην ακολουθούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική, που θα στοχεύουν στην αντιστροφή της ύφεσης, στη δίκαιη κατανομή των βαρών της κρίσης και στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης”.
Ως “σημαντικό πολιτικό - κοινωνικό γεγονός που δεν πρέπει να υποτιμάται” χαρακτηρίζει εξ άλλου τις συγκεντρώσεις των “Αγανακτισμένων” ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, “ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν έχουν κοινότητα στόχων και διεκδικήσεων και ανεξάρτητα από το ότι προσέρχονται στις διαδηλώσεις αυτές από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και με διαφορετικές διεκδικήσεις και απόψεις”. Και τούτο, εξηγεί, “διότι έχουν ως κοινό τόπο την αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος, που αποσυντίθεται απαξιωμένο και λοιδωρούμενο, και ζητούν να αλλάξει η ασκούμενη πολιτική”.
Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις και τους προπηλακισμούς εναντίον πολιτικών προσώπων: “Οι αθλιότητες με τις επιθέσεις, τους προπηλακισμούς, τις αντισυγκεντρώσεις, τις ''επισκέψεις'' στα σπίτια πολιτικών, τις αφίσες με απειλές κατά προσώπων, είναι απολύτως καταδικαστέες ενέργειες, παντελώς ξένες προς το δημοκρατικό κίνημα των πολιτών. Ιδιαίτερα οι δυνάμεις της Αριστεράς στο σύνολό τους, που έχουν βιώσει στο παρελθόν τις αθλιότητες αυτές, θα πρέπει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο να απορρίψουν και να βάλουν απέναντι όσους πιστεύουν ότι με τις ενέργειες αυτές κάνουν ''εξέγερση''” παρατηρεί καταλήγοντας ο Φώτης Κουβέλης.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER