Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011 15:03

Ερώτηση Κωνσταντινόπουλου σε Ραγκούση για τη μείωση των διοδίων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ιωάννη Ραγκούση κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Κωνσταντινόπουλος σχετικά με την επικείμενη μείωση των τιμών των διοδίων στο εθνικό οδικό δίκτυο. Η επίκαιρη ερώτηση θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής αύριο Πέμπτη στις 10:00 π.μ.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων προχώρησε σε συμφωνία με τις κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας και έχει ήδη ανακοινώσει τη μείωση των διοδίων κατά 25% με 30% σε όλο το δίκτυο των αυτοκινητόδρομων και κατά 50% στα υπό κατασκευή τμήματα, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.
Μάλιστα, εκπρόσωποι των κατασκευαστριών κοινοπραξιών των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων παραχώρησης και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών υπέγραψαν κατά τον μήνα Ιούνιο Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος τόσο για τη συνέχιση της χρηματοδότησης από τις τράπεζες όσο και για τη μείωση των διοδίων.
Η τελική συμφωνία προβλεπόταν να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουλίου και να έρθει προς ψήφιση στη βουλή. Με δεδομένο την δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας, κατά την οποία τα νοικοκυριά δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και σε συνδυασμό με την αύξηση της τουριστικής κίνησης στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, κρίνεται απολύτως απαραίτητο να ολοκληρωθεί η συμφωνία και να προχωρήσουμε στην μείωση των τιμών των διοδίων άμεσα.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία για τη μείωση των διοδίων;

Αθήνα, 5-7-2011

Ο ερωτών Βουλευτής
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER