Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011 16:20

Ο Θ. Δαβάκης για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Έχουμε, κατ' επανάληψη, ζητήσει από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνο, να συνεργαστεί στενά και αποτελεσματικά με το συνάδελφό του, αυτόν τής Προστασίας τού Πολίτη, ώστε επιτέλους να αλλάξει η τραγική εικόνα πού παρουσιάζει η περιοχή γύρω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Μία εικόνα που διασύρει τη χώρα μας διεθνώς, αφού για να επισκεφθεί κάποιος το πρώτο Μουσείο της, πρέπει να περάσει ανάμεσα από παράνομους αλλοδαπούς μετανάστες με παράνομα εμπορεύματα και απελπισμένους τοξικομανείς !

Τη "λογική" της απραξίας και των λεκτικών ωραιοποιήσεων τής ζοφερής πραγματικότητας, ήλθε να επιβεβαιώσει η πρόσφατη συνέντευξη του κ. Υπουργού στη Γερμανική εφημερίδα Suedeutsche Zeitung, ο οποίος στίς ερωτήσεις του Γερμανού δημοσιογράφου, για αυτά πού συμβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας, απαντούσε ως απλός παρατηρητής, με διαπιστώσεις και αυτονόητες παρατηρήσεις.

Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό.

Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, τα μνημεία και οι χώροι του Πολιτισμού δεινοπαθούν.

Χρειάζονται πράξεις. Απατούνται λύσεις».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER