Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016 20:10

Κόντρα Κωνσταντινέα με Κοντονή για αθλητικό νομοσχέδιο 

Γράφτηκε από την

“Μάχη” για να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του ντόπινγκ και τροπολογία για το εκλογικό σύστημα των αθλητικών ομοσπονδιών, έδωσε χθες ο βουλευτής Μεσσηνίας και πρώην διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας έχοντας μάλιστα συγκεντρώσει και υπογραφές βουλευτών.

Κίνηση με την οποία φαίνεται ότι βρέθηκε σε αρκετά δύσκολή θέση ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής και λίγο έλειψε να υπάρξει... μετωπική σύγκρουση. Λίγο αργότερα πάντως ο κ. Κοντονής δεσμεύθηκε ότι οι διατάξεις αυτές θα συμπεριληφθούν στον νέο αθλητικό νόμο, που θα κατατεθεί στο τέλος Μαΐου και θα περιέχει μεταξύ άλλων αλλαγές στον τρόπο εκλογής (με διευρυμένο αριθμό εκλεκτόρων, αλλά και την καθιέρωση της απλής αναλογικής) των μελών στις αθλητικές ομοσπονδίες, την αποχώρηση όσων διώκονται ποινικά, καθώς και την απαγόρευση εκλογής συμβούλων για περισσότερες από δύο θητείες, κάτι που απέτρεψε τη... μετωπική.

Παράλληλα ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε «ναι» σχεδόν σε όλα τα αιτήματα των διαφωνούντων, ακόμα και ότι οι επόμενες εκλογές της ΕΠΟ (αν γίνουν τον Οκτώβριο και δεν αιφνιδιάσει η νυν διοίκηση, προκηρύσσοντας νωρίτερα αρχαιρεσίες) δεν θα διεξαχθούν με το ισχύον σύστημα.

Ωστόσο σύμφωνα με το “Εθνος”, το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο αρχικά επρόκειτο να έρθει προς ψήφιση τον περασμένο Δεκέμβριο, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να είναι έτοιμο προς κατάθεση σε 1,5 μήνα. Και τούτο γιατί στο τέλος του τρέχοντος μήνα η νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υφυπουργείου θα παραδώσει το πόρισμά της, εν συνεχεία θα το μελετήσει ο κ. Κοντονής, ακολούθως θα δοθεί στις ομοσπονδίες για να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους, μετά θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση και κατόπιν θα πάει στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση.

Στο μεταξύ, η ΕΠΟ εξέφρασε τις διαφωνίες της για το νομοσχέδιο για το ντόπινγκ, ειδικά στο γεγονός ότι το ΕΣΚΑΝ σε πρώτο και δεύτερο βαθμό θα κρίνει τους αθλητές που θα πιάνονται ντοπαρισμένοι.