Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011 16:14

Ο Γρ. Αποστολάκος για τα δικαιώματα χρήσης νερού

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επιστολή προς την Ε.Α.Σ. Λακωνίας, τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και τους Δήμους του νομού, απέστειλε ο Βουλευτής κ. Γρηγόρης Αποστολάκος σχετικά με την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Διαδικασίες, όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού».
Στην επιστολή του ο κ. Αποστολάκος υπενθυμίζει πως από τις 24 Ιανουαρίου 2011, είχε καταθέσει σχετική Αναφορά προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις άδειες αρδευτικών γεωτρήσεων και χρήσης νερού. Οι τότε πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων είχαν απαντήσει στην Ερώτηση του Βουλευτή, αναγνωρίζοντας την ανάγκη έκδοσης της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, η οποία προσδιορίζονταν χρονικά στους επόμενους μήνες.
Η υπ. αριθμ. οικ. 150559 Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφθηκε στα μέσα Ιουνίου και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1440/16.06.2011). Για τις ρυθμίσεις της Απόφασης, ο κ. Αποστολάκος καλεί τους τοπικούς φορείς να προβούν σε αξιολόγησή του και πιθανές προτάσεις τροποποίησής του, για την προώθηση των οποίων επαναβεβαιώνει την πρόθεσή του να συνδράμει όπως και όπου χρειαστεί. 

Γραφείο Τύπου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER