Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011 19:05

Δαβάκης: «Περικοπές και στο μεροκάματο του τρόμου των Ελλήνων αστυνομικών»

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για τις σημαντικές μειώσεις που θα γίνουν κατά το επόμενο χρονικό διάστημα στο εισόδημα των αστυνομικών, κάνει λόγο στην Ερώτηση του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, ο Λάκωνας βουλευτής κ. Θανάσης Δαβάκης.

Στην ερώτηση του ο κ. Δαβάκης με αφορμή τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με τις οποίες θα υπάρξει μείωση κατά 16,4 % στον τακτικό του προϋπολογισμό για τα επόμενα χρόνια, κατέθεσε τη σχετική ερώτηση ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό να μην προχωρήσει σε αυτού του είδους τις περικοπές, γιατί σε αντίθετη περίπτωση το γεγονός αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην ψυχολογία του ένστολου προσωπικού, το οποίο τα τελευταία χρόνια  βλέπει το εισόδημα του συνεχώς να μειώνεται, πέραν όλων των άλλων γεγονότων (διαδηλώσεις, αιματηρά επεισόδια, τραυματισμοί ενστόλων).

Παραθέτοντας τα σχετικά στοιχεία, όσον αφορά τις αποδοχές του ένστολου προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ αυτές μειώνονται κατά 259,93 εκ. ευρώ ή ποσοστό 15% εκ των οποίων:

1) μείωση κατά 189,39 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 12,6% για τη μισθοδοσία του ένστολου κ.λ.π. προσωπικού.

2) μείωση 70,54 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 49,2% των δαπανών για την καταβολή πρόσθετων παροχών μισθολογικού χαρακτήρα.

3) μείωση για μετακινήσεις ένστολου προσωπικού για εκτέλεση υπηρεσίας κατά 11,79 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 23,3%

4)  μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 13,75 εκατ. Ευρώ ή ποσοστό 13,4%

5) μείωση για προμήθεια υλικοτεχνικού και λοιπού εξοπλισμού κατά 20,79 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 28,6%.

6) μείωση των δαπανών για την παραγωγή νέου τύπου διαβατηρίων κατά 8,16 εκατ. Ευρώ ή ποσοστό 16,8 %.

Στη συνέχεια ο Λάκωνας βουλευτής υποστηρίζει πως, «η τακτική που ακολουθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη αποδυνάμωση των αστυνομικών υπηρεσιών εξαιτίας των πολλαπλών περικοπών στις λειτουργικές τους ανάγκες.

Ήδη πληθαίνουν συνεχώς οι καταγγελίες οι οποίες κάνουν λόγο για αστυνομικά τμήματα χωρίς γραφική ύλη ή χαρτί για τα φωτοτυπικά μηχανήματα καθώς και για περιπολικά τα οποία παραμένουν ακινητοποιημένα εξαιτίας της έλλειψης καυσίμων.»

Κλείνοντας την παρέμβαση του ο κ. Δαβάκης, καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ σε μείωση των αποδοχών που λαμβάνει το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ για την πέραν του πενθημέρου εργασία και τα νυχτερινά, τονίζοντας πως αυτό που προέχει τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η αναδιοργάνωση-αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ  προκειμένου να περιορισθούν οι σπατάλες, όπως άλλωστε επιμόνως ζητούν και τα συνδικαλιστικά όργανα και τα σωματεία των αστυνομικών.

Παράλληλα ο κ. Δαβάκης ζητά άμεσα να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην επαναληφθούν στο μέλλον, δυσάρεστα φαινόμενα με περιπολικά οχήματα τα οποία δεν μπορούν να κινηθούν εξαιτίας της έλλειψης καυσίμων.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER