Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011 19:18

Σαχινίδης και Ρόβλιας σε Νάντια: «Εξασφαλισμένες οι αποδοχές των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και πρόσληψη νέων»

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης, σε απάντησή του στην υπ’ αριθμόν 6601 αναφορά που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κα. Νάντια Γιαννακοπούλου στις 24/06/11, μετά από επιστολές της ΠΟΣΠΥΔ και του Σωματείου Πυροσβεστών Μεσσηνίας, ανακοίνωσε ότι «στον εκτελούμενο προϋπολογισμό του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν προβλεφθεί οι αναγκαίες πιστώσεις για την κάλυψη των αποδοχών των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και των πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου».

Συγκεκριμένα, η κα. Γιαννακοπούλου στην αναφορά της εξέφραζε την ανησυχία της για τις καθυστερήσεις στην υπογραφή των απαιτούμενων πιστώσεων για την καταβολή των χρημάτων για τους μήνες τους οποίους έχουν εργαστεί.

Επιπλέον, ζητούσε από το συναρμόδιο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης την πλήρωση οργανικών θέσεων Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης για την υποστήριξη με επαρκές ανθρώπινο δυναμικό του σχεδίου πυροπροστασίας σε πανελλαδικό επίπεδο. Επί των ανωτέρω, απάντησε ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Ρόβλιας ενημερώνοντας την κα. Γιαννακοπούλου ότι η κυβέρνηση έχει προωθήσει ήδη προς υπογραφή σχέδιο απόφασης για την πλήρωση οργανικών θέσεων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, προκειμένου να εκδοθεί η σχετική προκήρυξη για την πρόσληψη του εν λόγω προσωπικού, η οποία θα διενεργηθεί σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

 

Από το Γραφείο Τύπου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER