Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011 19:19

Ο Σαμπαζιώτης για το νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Σαμπαζιώτης προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση:

Οι μνημονιακές ημέρες του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται έχοντας ένα νέο μεγάλο θύμα «την υγεία του λαού». Η πρόταση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας για αναδιάταξη των υπηρεσιών Υγείας και η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, αποτελεί ένα ακόμη δείγμα για τις στυγνές προθέσεις των εκπροσώπων του Μνημονίου.
Η πολυγλωσσία και οι αντικρουόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, καθώς και η πρόσφατη κατάργηση τμημάτων του ΤΕΙ Καλαμάτας, καταδεικνύουν την κοροϊδία στην οποία υπόκεινται οι Μεσσήνιοι.

Για άλλη μια φορά  η «μνημονιακή» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εμπαίζει τους πολίτες του Νομού μεσσηνίας.
Η αγγελθείσα υποβάθμιση του  Νοσοκομείου  Κυπαρισσίας, είναι γεγονός ότι  είναι μια απόφαση υποβάθμισης  της περιοχής και εμπαιγμού των  κατοίκων της. Είναι  άδικο για τους πολίτες της επαρχίας Τριφυλίας, να αντιμετωπίζονται από την Κυβέρνηση του Γιώργου  Παπανδρέου, ως πολίτες ενός κατώτερου Θεού.

Δικαιολογημένα, λοιπόν, η τοπική κοινωνία είναι «καζάνι που βράζει», τη στιγμή μάλιστα που διακυβεύονται αναφαίρετα δικαιώματά μας τόσο στο χώρο της παιδείας, όσο και στο χώρο της υγείας. Δεν είναι δυνατόν  και ούτε πρόκειται να δεχθούμε τις επιπτώσεις αυτής της απαράδεκτης πολιτικής.


Για αυτό και καλώ τους συμπατριώτες μου να επαγρυπνούν. Τους καλώ να συστρατευθούμε απέναντι στην απαράδεκτη αυτή απόφαση. Όσο για τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, τον ενημερώνουμε πως  το εν λόγω Νοσοκομείο εξυπηρετεί 130.000 πληθυσμό, δηλαδή τον μισό νομό Μεσσηνίας και τον μισό νομό Ηλείας. Πως το ανωτέρω νοσοκομείο ξεκίνησε με την δωρεά του Αλεξόπουλου λίγο μετά το κραχ του 1930 και λειτούργησε λίγο μετά το τέλος της κατοχής στην Ελλάδα (1946). Πως διαθέτει ολοκληρωμένες κλινικές στελεχωμένες και σε πλήρη λειτουργία. Πως σε απόσταση 35χιλ έχουμε την μεγάλη τουριστική μονάδα Κόστα Ναυαρίνο.

Σε ανάλογες δύσκολες στιγμές εκείνο που δεν πειράζουμε αλλά αντίθετα ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ είναι πρώτα η υγεία του λαού και η παιδεία.

Εμείς δεν ζητάμε μόνο να μην πειράξουν το Νοσοκομείο αλλά αντίθετα να το αναβαθμίσουν. Ένα αναβαθμισμένο Νοσοκομείο είναι και οικονομικό αλλά και λειτουργικό.

 

Ας καταλάβει ο κ.Υπουργός ότι δεν είμαστε πολίτες β’ κατηγορίας και ας πάρει μια ξεκάθαρη θέση για το τι μέλλει γενέσθαι. Χρειαζόμαστε έργα και όχι λόγια. Αρκετά πια με τον εμπαιγμό του Μεσσηνίων. Η υπομονή έχει και τα όριά της.


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER