Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011 18:43

Κουσελάς: Να γίνει άμεσα διάλογος ουσίας, με θέσπιση κανόνων για την απελευθέρωση των ταξί

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, συναντήθηκε σήμερα με τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, στη συνέχεια με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλη ‘Εξαρχο και τέλος με τη Γενική Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού κα Ρεγγίνα Βάρτζελη,  από τους οποίους ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος μεταξύ του Υπουργού και των εκπροσώπων του κλάδο και να  ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις  για τη λύση του προβλήματος που έχει προκύψει σχετικά με την απελευθέρωση των ταξί.

 

Ο κ. ‘Εξαρχος ενημέρωσε τον κ. Κουσελά ότι την προσεχή Τρίτη θα συνέλθει ο διευρυμένος  Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, ώστε να συζητηθεί το θέμα παρουσία του Υπουργού και των βουλευτών.  Σημείωσε μάλιστα ότι έχει ζητήσει, με δημόσια δήλωσή του, να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος ώστε να διασφαλιστούν τα σύγχρονα πλαίσια κανόνων που χρειάζεται ο κλάδος,  με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

 

Μετά από αυτά, ο κ. Κουσελάς δήλωσε τα εξής:

 

«Αποτελεί  πάγια θέση μου ότι η άρση των αδικαιολόγητων φραγμών και περιορισμών για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, δεν μπορεί να ταυτίζεται με  την κατάργηση κάθε αναγκαίου όρου και προϋπόθεσης για την ομαλή και τη βιώσιμη άσκηση ενός επαγγέλματος.

 

‘Οπως είχα και δημόσια δηλώσει από τις 6-7-2011,  είναι αναγκαίο η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί να γίνει με συγκεκριμένα κριτήρια και  κανόνες, αντίστοιχους με τα ισχύοντα για το επάγγελμα στην Ευρώπη, όπου για τον αριθμό των αδειών λαμβάνονται υπόψη τα αντίστοιχα πληθυσμιακά κριτήρια.  Αυτό είναι απαραίτητο, προκειμένου η μετάβαση να γίνει ομαλά, με διασφάλιση υψηλής ποιότητας μεταφορικών υπηρεσιών για τους πολίτες και με αναβάθμιση του επαγγέλματος στα ευρωπαϊκά πρότυπα.»

 

ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

Σχόλια  

0 # Κατσαμπέκη Βασιλική 21-07-2011 21:45
Για ακόμη μια φορά ο Δημήτρης Κουσελάς βρίσκεται στο πλευρό μιας δυναμικής εργατικής τάξης που αγωνίζεται με βασικό γνώμονα το πληθυσμιακό κριτήριο για την ύπαρξη αδειών ταξί. Είναι από τους βουλευτές που βρίσκονται πάντα στο πλευρό του Μεσσηνιακού λαού. Καλή συνέχεια, καλό αγώνα.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # spyrosm 24-07-2011 15:15
Είναι άλλο ένα παράδοξο των καιρών η διαρκής τάση του κ. Κουσελά να ''μάχεται'' για τα συμφέροντα διαφόρων επαγγελματικών ομάδων,κόντρα στις επιταγές,τους σχεδιασμούς και τις αποφάσεις του πολιτικού κόμματος στο οποίο ανήκει και σήμερα κυβερνά την χώρα ή αντιμετωπίζει πρόβλημα κομματικής ταυτότητας,τώρα που το καράβι έχει γύρει και βουλιάζει ?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Σπύρος Θαλάσσης 27-07-2011 09:02
Προς Αναγνώστες: Παρακαλώ μην ψαρώνετε από τις γκεμπελίστικες τακτικές των κυβερνητικών επιτελείων. Διάφοροι, ανύπαρκτοι στην πραγματικότητα, σχολιαστές του άρθρου, οι οποίοι στο παρών το παίζουν μεροκαματιάρηδε ς ταξιτζήδες ενώ σε άλλα φόρουμ έχουν επιστημονική άποψη για την τεχνολογική παιδεία! Αυτή είναι οι πολιτική όμως των Κουσελάδων. Βασιλιάδες του F5 και της δηλητηριώδους προπαγάνδας. Μα έτσι παιρνούν το χρόνο τους εκεί στις τοπικές οργανώσεις και στα πολιτικά γραφεία; Κατασκευάζουν εντυπώσεις και ειδήσεις; Για να ψαρώσει ποιος;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # ΓΥΦΤΕΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 28-07-2011 15:56
Ότι να ναι ....τι F5 εδώ ο κόσμος πεινάει και το μαράκι χτενίζεται.... Έχουμε πολλά προβλήματα δώστε λύσεις στα προβλήματα μας και αφήστε τις εξυπνάδες....Ο τζίρος στα εστιατόρεια έχει πέσει κατα κόρων δε έχει λεφτά ο κόσμος να πάρει ένα τόστ στο παιδί του και εσείς ασχολήστε με τα F5 το διαδίκτυο και την μικροπολιτική;; ; Είστε σοβαροί; Λογικά πρέπει να είστε έφηβος/η διαφορετικά δε μπορώ να ερμηνεύσω την ανωριμότητα σας...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Κουτσοδημητρόπουλος Γ. 28-07-2011 16:43
Ο κόσμος δεν ψαρώνει από το πόσες φορές διαβάστηκε κάτι έχει μάτια και βλέπει....ότι οι πολιτικοί ούτε για καφέ δε μπορούν να πάνε ...... Μάλλων εσείς διαθέτε πολύ χρόνο για να κατηγορείται και να απειλείται όποιον σας έρθει....Σας νοιαζουν τόσο πολυ αν έχει διαβαστεί ένα αρθρο τόσες φορές;;;Είστε αντίπαλο πολιτικό γραφείο ;; Η λογική αυτό λέει για να σας πείραξε τόσο πολύ. Συγχαρητήρια για την μικροπολιτική σας και τον λαικισμό σας... Ευχαριστούμε που μας ενημέρωσατε λες και είμαστε στην χούντα....ΠΡΟΣ αναγνώστες....ο ύε ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ δεν έβγαζε τέτοια διαγγέλματα...τ ι να πω...έλεος...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Λαμπρόπουλος χρήστος 28-07-2011 16:49
Ένας μεγάλος κλάδος εργαζομένων βουλιάζει και τα κομματικά γραφεία είναι εναντίον σε ένα F5.....; Ή μας κάνετε πλάκα ή δε καταλαβαίνεται ότι αυτή η πολική έχει καταστρέψει την Ελλάδα και όλους μας όσοι προσπαθούμε να επιβιώσουμε σε αυτήν. Όλοι οι πολιτικοί, οι φορείς, οι κάτοικοι της Μεσσηνίας που είναι υπέρ του κλάδου των ταξιτζήδων είναι θετικό και ευχάριστο να είναι μαζί μας. Λέμε ναι στην απελευθέρωση με πληθυσμιακά κριτήρια....όλα τα υπόλοιπα σχόλια περί γραφείων και σκευωριών μόνο στην φαντασία κακόβουλων πολιτικών αντιπάλων μπορεί να υπάρχει...!!!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Χρονόπουλος Κώστας 28-07-2011 16:55
Ξυπνάτε βουλιάζουμε και σεις ασχολήστε με τρίχες....ο αγώνας είναι στην πλατεία!!!
Ευχαριστώ τον ΚΟΥΣΕΛΑ για την φανερή τοποθέτηση και την στήριξη του για το πληθυσμιακό κριτήριο όπως επίσης και το Δ.Σ. Καλαμάτας το οποίο ομόφωνα ψήφισε την πρόταση μας και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που είναι στο πλάι μας. Όσοι είναι συστρατευμένοι και διεκδικούν μαζί μας το δίκαιο αίτημα μας που είναι το πληθυσμιακό κριτήριο είμαστε και μεις μαζί τους..... Όλα τα άλλα είναι για την μικροπολιτική σας...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # ΚΡΙΖΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 28-07-2011 18:08
Δώστε λύσεις στα προβλήματα της Μεσσηνίας. Δε καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα στις αναγνώσεις του άρθρου...;Ποιός επηρεάζεται από το πόσες φορές έχει διαβαστεί ένα άρθρο; Ο καθένας έχει κρίση και κρίνει.... αλλά να κατηγορείται και να απειλείται πολιτικά γραφεία, τοπικές οργανώσεις..... ότι κατασκευάζουν ειδήσεις;;Τι λέτε;;; Η είδηση δεν είναι ότι ο ΚΟΥΣΕΛΑΣ είναι υπέρ του πληθυσμιακού κριτηρίου για τις άδεις ταξί; Όλα τ' άλλα είναι μικροπολίτική ή από στελέχη του ίδιου κόμματος που εξυπηρετούν πρόσωπα και συμφέροντα ή αντίπαλου κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ στην Μεσσηνία καταρρέει.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Σπύρος Θαλάσσης 29-07-2011 11:42
Λογικά πρέπει να είστε ένα από τα ακόλουθα: αμοιβώμενος επικοινωνιολόγο ς του Κουσελά και άλλη θα έπρεπε να είναι ηθικώς η δουλειά σας, άρρωστο κομματόσκυλο του ΠΑΣΟΚ άρα τι να πω, απλώς ένας αναιδής πολίτης ή μάλλον όλα αυτά μαζί. Πάντως ότι σε όλα τα σχόλια με διαφορετικά ονόματα είσαι το ίδιο πρόσωπο δεν είναι κατι έξυπνο. Χρονόπουλος Κώστας ΓΥΦΤΕΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Κουτσοδημητρόπο υλος Γ. ΚΡΙΖΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ κτλ κτλ σε άλλα άρθρα. Το ζήτημα είναι ότι η μάχη εδώ μέσα είναι ανώφελη. Ο νίκη στον πόλεμο όμως θα έρθει από τη ίδια την ιστορία. ούτε νδ ούτε πασοκ ουτε συριζα ουτε κκε ούτε λαος ούτε κάτι που να σας βολεύει και που έχετε δει με τα μάτια σας. Ναι είμαι έφηβος. Και; Τι ανεπαίσθητη επιχειρηματολογ ία είναι αυτή; Για γέλια και για κλάματα. Δε πείθετε. Ένα είναι το γεγονός. Πατάτε σα τρελοί το F5 για να ανέβουν οι "ειδησούλες" σας και μετά αυτόπαρουσιαζόσ αστε με διαφορετικά προσωπεία να μας πείσετε ότι ο λαός είναι μαζί σας. Βελτιωθείτε, διότι προς το παρών είσαστε απλώς διασκεδαστικοί. Αλλιώς θα είναι πρόβλημα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ πια.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # ΚΡΙΖΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 29-07-2011 20:19
Κε Σπύρο ελάτε στην Κορώνη να με γνωρίσετε....
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Κουτσοδημητρόπουλος Γ. 29-07-2011 20:32
Τι λές αγόρι μου είσαι σοβαρός; Πλέον ούτε εγώ υποστηρίζω κανένα κόμμα γιατί πολύ απλά πεινάω και δε ζω αξιοπρεπώς και είμαι υπαρκτό πρόσωπο στην Κυπαρισσία...έλ εος πια η προπαγάνδα...σα ς κουραστήκαμε όλοι είμαστε εναντίον των πολιτικών αλλά δεν ε εμμένουμε στο πόσες φορές διαβάστηκε ένα άρθρο...ειδικά για τα ταξί που κάνουν απεργία εδώ και 2 βδομάδες μπορεί και περισσότερο και δε μπορούμε να εξυπηρετηθούμε έχω θυμηθεί όλους τους συγγενείς για να μετακινούμε...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER