Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011 18:53

Η Νάντια σε Παπαϊωάννου, Πεταλωτή και Σκανδάμη για τη λειτουργία σωφρονιστικού καταστήματος στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο περιθώριο της συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής για την εξέταση του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας και των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων, την Τετάρτη 20/07/11, η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου έθεσε αναλυτικά το ζήτημα της δυνατότητας δημιουργίας σύγχρονου και ασφαλούς σωφρονιστικού καταστήματος στη Μεσσηνία στον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Πεταλωτή και τον Ειδικό Γραμματέα κ. Σκανδάμη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Μεσσήνια βουλευτής ενημέρωσε την ηγεσία του Υπουργείου σχετικά με την αποδοχή που έχει από μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας, το αίτημα ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος κράτησης στη Μεσσηνία. Επίσης, τόνισε ότι το αίτημα αυτό είναι δίκαιο και εύλογο, αφού τα δύο από τα τρία Πρωτοδικεία που απαρτίζουν το Εφετείο Καλαμάτας βρίσκονται στη Μεσσηνία κι έτσι θα επιτευχθεί η βέλτιστη εξυπηρέτηση και ενίσχυσή του.

Η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτάσεις της κας. Γιαννακοπούλου και θα εξετάσει το ζήτημα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής προτάσεων, που είναι σε εξέλιξη, και σύμφωνα με το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης.

 

Από το Γραφείο Τύπου

Σχόλια  

0 # spyrosm 22-07-2011 14:10
Την στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ. αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης ! και το κτήριο της Γ.Α.Δ.Α. εκποιείται(...) ,κάποιοι- και δυστυχώς αυτοί που ''κινούν τα νήματα'' σε τοπικό και υπερ τοπικό επίπεδο - εμμένουν στον προσανατολισμό τους για υποβάθμιση της Μεσσηνίας,με την δημιουργία Σωφρονιστικού Καταστήματος,κο ινώς φυλακές,μόνο και μόνο για να συνδέσουν το όνομά τους με το έργο και να συμπληρώσουν άλλη μία σειρά στο .. βιογραφικό τους.

Το άλλο δυστύχημα είναι ότι πολλοί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης τρέφουν υπερ εκτίμηση για την Καλαμάτα και ίσως και την λοιπή Μεσσηνία,από τις γιορτές,τις εκδηλώσεις,τα ''πανηγύρια'' και την δωρεάν ! φιλοξενία που τους παρέχει τακτικότατα ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου,ώστε μάλλον να πλειοδοτήσουν υπέρ της Μεσσηνίας.

Ώστε,με την ΕΛ.ΑΣ. σε αυτή την κατάσταση,την δηλωμένη έλλειψη προσωπικού της,
την άρνηση της Πολιτείας να αναπληρώσει τα κενά,να την εξοπλίσει και να την εκσυγχρονίσει,τ ην παγιωμένη έλλειψη αποτελεσματικής αστυνόμευσης της περιφέρειας,και όχι μόνο,την άνθηση του εγχώριου και μή εγκλήματος,''έρ χονται'' και οι φυλακές,να συμπληρώσουν το παζλ της ανευθυνότητας των υπέρμαχών τους.

Σκεφθείτε,τί έννοει η βουλευτής ''ασφαλούς σωφρονιστικού καταστήματος'' με δεδομένα τα ως άνω ?

Αναλογιστείτε τις συνέπειες και τους πιθανούς κινδύνους μίας απόδρασης,με τις ως άνω υπαρκτές ! συνθήκες,για την ευρύτερη περιοχή.

Δηλαδή,για να οφεληθούν 5-10 άνθρωποι,που ενδέχεται να κερδίζουν χρήματα από την λειτουργία των φυλακών,υποθηκε ύεται η ήδη πάσχουσα ασφάλεια της υπόλοιπης περιοχής.

Δυστυχώς,η λογική και η σύνεση,ελλείπου ν από τον τόπο,από πολύ καιρό ήδη.
Τα πάντα μεταφράζονται σε κέρδος για κάποιους (όποιους) και αίγλη για τους σχεδιαστές,πάνω και πέρα από τις ενδεχόμενες γενικότερες δυσμενείς συνέπειες.

Σκεφθείτε επίσης ότι οι φυλακές Κορυδαλλού τελλούν υπό κατάργηση ή μετεγκατάσταση κατά (μακρόχρονη) απαίτηση των κατοίκων του ομώνυμου δήμου.

Άραγε,τί περισσότερο να γνωρίζουν,από τα σαϊνια τα δικά μας,που ανταγωνίζονται και αγωνίζονται για την απόκτηση φυλακών στο τόπο μας ?

Και για να μή ξεχνάμε,την έμπνευση,αλλά και την βασική πολύχρονη προ εργασία,
της σύστασης Σωφρονιστικού Καταστήματος στην Καλαμάτα - Μεσσηνία,την είχε ο παλαιός Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου,Αδριανόπουλος.

Όλοι οι άλλοι,που συστηματικά αποσιωπούν αυτό και το εμφανίζουν ως δικό τους έργο,απλά έπονται.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER