Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011 22:41

Ο Αποστολάκος για την προκαταρκτική σχετικά με τη Siemens

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η πρόταση 108 Βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τη σύσταση Ειδικής Προκαταρτικής Επιτροπής που θα εξέταζε την ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων στην υπόθεση SIEMENS. Από τη Νέα Δημοκρατία τον λόγο πήρε ο Εισηγητής, Βουλευτής Ν. Λακωνίας κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, του οποίου τα βασικά σημεία της ομιλίας παρατίθενται παρακάτω:
«Ο Πίνακας Damnatio Memoriae έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Δίκαιο να σηματοδοτεί «σκοτεινούς ιστορικούς σταθμούς» για τους Λαούς και τα Έθνη, καταδικαστέους στη συλλογική κοινωνική μνήμη. Η σημερινή πρόταση των 108 Βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τη σύσταση Ειδικής Προκαταρτικής Επιτροπής με σκοπό την περαιτέρω διερεύνηση του σκανδάλου SIEMENS εντάσσεται στον Πίνακα της ντροπής Damnatio Memoriae, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης και του κ. Πρωθυπουργού.
Ο κρατικός μηχανισμός δεν προσέφερε ουδεμία ουσιαστική βοήθεια στην κατεύθυνση της διαλεύκανσης του σκανδάλου. Η πρόταση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αδικεί και ακυρώνει το πολύτιμο έργο της Εξεταστικής Επιτροπής σε ότι αφορά τη συλλογή αποδεικτικού υλικού. Η Βουλή, η Δικαιοσύνη και τα κόμματα ως αποδέκτες ευθύνης για την αξιοποίηση του αποδεικτικού υλικού της Εξεταστικής Επιτροπής, δεν ήρθησαν στο ύψος της ιστορικής τους ευθύνης. Έτσι με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. χάθηκε η ευκαιρία για μία ακόμη θεσμική διέξοδο από την κρίση. Η κάθαρση και η πολιτική και ποινική αποδοκιμασία των εμπλεκομένων ναρκοθετήθηκε από τη σημερινή πρόταση των 108 Βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που αδίκησαν σκοπίμως το αποδεικτικό υλικό της Εξεταστικής Επιτροπής.  Το τρωθέν περί Δικαίου αίσθημα του Ελληνικού λαού δεν ικανοποιήθηκε.
Το σκηνικό της παρακμής συμπληρώνεται από τους αναπόδεικτους και ψευδείς ισχυρισμούς των κομμάτων της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης περί δήθεν συμπαιγνίας των κομμάτων εξουσίας. Πρόκειται για κοινή πολιτική συκοφαντία που εξυπηρετεί ξεπερασμένα μικροκομματικά συμφέροντα. Είναι κρίμα για την πατρίδα μας και τη Δημοκρατία η σημερινή διαδικασία, που είναι αν μη τι άλλο μνημείο υποκρισίας και ανευθυνότητας.
Η Νέα Δημοκρατία δεν συμμετέχει σε αυτό το «φιάσκο» και αποχωρεί. Ο πολιτικός εκφυλισμός του σκανδάλου αποδείχθηκε με την απόρριψη της πρότασης των 108 Βουλευτών από την Ολομέλεια της Βουλής.»

Από το Γραφείο Τύπου του Γρ. Αποστολάκου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER