Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011 22:47

Θανάσης Δαβάκης: Επιβάλλεται η συνέχιση της λειτουργίας της Αγροτικής Τράπεζας των Κροκών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Θανάσης Δαβάκης: Επιβάλλεται η συνέχιση της λειτουργίας της Αγροτικής Τράπεζας των Κροκών

Την αντίθεση του στο ενδεχόμενο διακοπής της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας των Κροκεών, εκφράζει ο Λάκωνας βουλευτής κ. Θανάσης Δαβάκης, στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, με αποδέκτες τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Βενιζέλο καθώς και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδη.
Αναλυτικά η Ερώτηση του κ. Δαβάκη έχει ως εξής:
Σύμφωνα με πληροφορίες στον άμεσο σχεδιασμό της Αγροτικής Τράπεζας είναι η επανεξέταση της λειτουργίας δεκαπέντε περιφερειακών υποκαταστημάτων, μεταξύ αυτών και του υποκαταστήματος με έδρα τις Κροκεές Λακωνίας.
Ενημερώνουμε τους κ.κ. Υπουργούς ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα, αποτελεί τη μοναδική τράπεζα που λειτουργεί στην περιοχή και εξυπηρετεί με τρόπο υποδειγματικό τους κατοίκους των Κροκεών, τους αγρότες της περιοχής αλλά και τους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων που λαμβάνουν μέσω αυτής κάθε μήνα τη σύνταξη τους.
Η ενέργεια αυτή από πλευράς της Αγροτικής Τράπεζας, να προχωρήσει κατά το επόμενο χρονικό διάστημα στην διακοπή της λειτουργίας του υποκαταστήματος των Κροκεών, έχει προκαλέσει τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων, δεδομένου ότι από το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετείται ο αγροτικός κόσμος της περιοχής, και παρουσιάζει αυξημένη κίνηση κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα ύστερα και από την απόφαση των ΕΛΤΑ να κλείσουν το υποκατάστημα τους στην πόλη.
Επίσης ο μεγάλος αριθμός καταθέσεων που υπάρχει στην Αγροτική Τράπεζα των Κροκεών δικαιολογεί απόλυτα τη συνέχιση της λειτουργίας του, αφού δεν είναι ζημιογόνο, αλλά απεναντίας είναι κερδοφόρο. Μάλιστα σε ενδεχόμενη διακοπή της λειτουργίας του, εγκυμονεί ο κίνδυνος οι καταθέσεις αυτές να μεταφερθούν σε άλλες τράπεζες, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα συμφέροντα της Αγροτικής Τράπεζας, διότι ο βασικός λόγος που οι πολίτες επέλεγαν την Αγροτική Τράπεζα των Κροκεών για τις καταθέσεις τους αλλά και τις λοιπές τραπεζικές τους συναλλαγές, ήταν η καλή εξυπηρέτηση από τους εργαζομένους του υποκαταστήματος, αλλά κυρίως λόγω του ότι ήταν η πλησιέστερη τράπεζα σ’ αυτούς, έχοντας ως έδρα τις Κροκεές.
Αναφέρουμε επίσης, ότι ήδη πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει στους  συναλλασσόμενους της τράπεζας, η αφαίρεση του χαρτοφυλακίου των δανείων από το υποκατάστημα, με αποτέλεσμα να καλούνται πλέον να μεταβούν στη Σπάρτη προκείμενου να εξυπηρετηθούν.
Η ενδεχόμενη αυτή ενέργεια παύσης της λειτουργίας της Αγροτικής Τράπεζας Κροκεών, αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για την ευρύτερη περιοχή μετά το «λουκέτο» του τοπικού υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ., ιδιαίτερα μάλιστα τη στιγμή που αμφίβολη πλέον παραμένει και η συνέχιση της λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Κροκεών αλλά και της Δ.Ο.Υ.
Συνεπώς ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί :
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθενται να προβούν προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας αλλά και η περαιτέρω αναβάθμιση του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στις Κροκεές Λακωνίας ;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER