Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011 14:33

Ερώτηση Αποστολάκου για το κατάστημα της ΑΤΕ στις Κροκεές

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ερώτηση Αποστολάκου για το κατάστημα της ΑΤΕ στις Κροκεές

Ο βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, κ. Ε. Βενιζέλο και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Κ. Σκανδαλίδη για τη λειτουργία του καταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στις Κροκεές.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής :
Το κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στις Κροκεές Λακωνίας εξυπηρετεί πάνω από 3.000 πολίτες που κατοικούν στα όρια του πρώην Δήμου Κροκεών (νυν Δήμος Ευρώτα), αλλά και πέραν αυτού. Από το 1986, οπότε ξεκίνησε η λειτουργία του, και επί 26 συναπτά έτη, το προσωπικό της Αγροτικής Τράπεζας προσφέρει τις υπηρεσίες του στους κατοίκους της περιοχής, η πλειοψηφία των οποίων είτε απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία), είτε είναι συνταξιούχοι.
Ιδιαίτερα για τους τελευταίους αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν το σύνολο των συνταξιούχων, ανεξαρτήτως ασφαλιστικού φορέα, λαμβάνει τη σύνταξή του από το συγκεκριμένο τραπεζικό κατάστημα. Συνεπώς κι αφού ληφθεί υπόψη πως είναι το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα σε ολόκληρη την περιοχή, αναδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει η Αγροτική Τράπεζα στην τοπική οικονομία, στην καθημερινότητα και στις ζωές των κατοίκων,.
Ωστόσο και παρά την καθομολογούμενη σημασία του, η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος αποφάσισε το κλείσιμο του συγκεκριμένου καταστήματος στις Κροκεές. Στο πλαίσιο μεταβολών στη δομή και στο δίκτυό της, προχωρά στην κατάργηση και συγχώνευση καταστημάτων, μεταξύ αυτών και του καταστήματος Κροκεών. Χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση και διάλογο με τους τοπικούς φορείς. Δίχως να ληφθούν υπόψη οι επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Όπως επίσης, οι συνέπειες
στη λειτουργία της τράπεζας, αφού ήδη αρκετοί πελάτες της αποσύρουν τις καταθέσεις τους και σταματούν τις συναλλαγές τους εξαιτίας του επαπειλούμενου κλεισίματος.    
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί,
Για ποιους λόγους η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος προχωρά στην κατάργηση του καταστήματος Κροκεών;
Προτίθενται να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί μία τέτοια εξέλιξη; 

Από το Γραφείο Τύπου του Γρ. Αποστολάκου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER