Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011 14:35

Θαν. Δαβάκης: Αύξηση παγίου και ΦΠΑ στο νερό άρδευσης επιβαρύνουν τους αγρότες

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Θαν. Δαβάκης: Αύξηση παγίου και ΦΠΑ στο νερό άρδευσης επιβαρύνουν τους αγρότες

Ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Δαβάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση :
Δύο επιπλέον επιβαρύνσεις έρχονται να προστεθούν στο ήδη ασφυκτικό κλίμα που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο της χώρας, οι οποίες αναμένεται ότι θα επιβληθούν κατά το προσεχές χρονικό διάστημα.
Η πρώτη αφορά την αδικαιολόγητη απόφαση της ΔΕΗ να επιβάλλει και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2011, πάγιο τέλος στις παροχές για αγροτική χρήση, δηλαδή στις αρδευτικές γεωτρήσεις ενώ η δεύτερη αφορά στη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία επεκτείνεται η επιβολή ΦΠΑ σε όλες τις παροχές νερού και αποχέτευσης από τους Δήμους, καθώς και στα τέλη άρδευσης.
Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που ο Έλληνας αγρότης προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να σταθεί όρθιος από τις συνέπειες της βαθιάς οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας.
Τόσο η αυθαίρετη απόφαση της ΔΕΗ να επιβάλλει αναδρομικά πάγιο τέλος στις παροχές για αγροτική χρήση, όσο και η εμμονή της Κυβέρνησης στην επιβολή φόρων για την εξεύρεση πόρων θα δώσει τη χαριστική βολή στον αγροτικό κόσμο της χώρας.
Η Κυβέρνηση με τη στάση που ακολουθεί απέναντι στον Έλληνα αγρότη, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση και τον πλέον παραγωγικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, τη γεωργία μας.
Για τους λόγους αυτούς κατέθεσα σχετική Ερώτηση στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδη, Οικονομικών κ. Βενιζέλο και Περιβάλλοντος κ. Παπακωνσταντίνου, από τους οποίους ΖΗΤΩ την άμεση ανάκληση και των δυο αυτών δυσβάστακτων επιβαρύνσεων.

Από το Γραφείο Τύπου του Θαν. Δαβάκη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER