Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2011 14:42

Ν. Τσούκαλης: Να αναθεωρηθεί η σύμβαση για Ολυμπία Οδό

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ν. Τσούκαλης: Να αναθεωρηθεί η σύμβαση για Ολυμπία Οδό

Με αφορμή τη σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την «Ολυμπία οδό» η Δημοκρατική Αριστερά Αχαΐας και ο βουλευτής Νίκος Τσούκαλης εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση.
Η σημερινή (2-8-2011) σύσκεψη των φορέων του νομού για το μέλλον της «Ολυμπίας οδού» θα πρέπει να αποτελέσει την απαρχή της απεμπλοκής του έργου και της συνέχισης των εργασιών σε όλα τα εργοτάξια της κοινοπραξίας.
Η Δημοκρατική Αριστερά προσέρχεται στη σύσκεψη εκπροσωπούμενη απ’ το βουλευτή Αχαΐας Νίκο Τσούκαλη, ο οποίος θα θέσει με έμφαση τα παρακάτω ζητήματα:
Για το ξεπέρασμα των προβλημάτων που έχουν ανακύψει θα πρέπει να υπάρξει ριζική αναθεώρηση της σύμβασης, η οποία θα επικυρωθεί από την Ελληνική βουλή, με ειδικό περιεχόμενο την επανεξέταση των πηγών χρηματοδότησης με κύρια κατεύθυνση τα ποσά από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Εξυπακούεται πως θα πρέπει να αναδιατυπωθούν οι λεόντειοι όροι, υπέρ της αναδόχου κοινοπραξίας που υπήρχαν.
Θα πρέπει να υπάρξει νέα τιμολογιακή πολιτική στα διόδια και φυσικά να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια της κοινοπραξίας
Απαιτείται άμεσα, με απόφαση του αρμόδιου υπουργού, να συσταθεί επιτροπή παρακολούθησης του έργου με τη συμμετοχή των φορέων του νομού.
Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε την απαράδεκτη κατά τη γνώμη μας παράλειψη της μη κλήσης των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας , (που εξυπηρετούνται απ’ την «Ολυμπία οδό») και της Μεσσηνίας (στην οποία θα καταλήξει η «Ολυμπία οδός»)  προκειμένου να διατυπώσουν τις απόψεις τους για το θέμα.
Από το Γραφείο Τύπου του Ν. Τσκούκαλη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER