Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2011 19:13

Φυλακές στη Μεσσηνία ζητούν Κουβέλης - Τσούκαλης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πάνδημο αίτημα των φορέων της Μεσσηνίας είναι η ανέγερση στην περιοχή τους Γενικού Καταστήματος Κράτησης.
Το αίτημα συνάδει με το ισχύον Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (Ε.Π.Χ.Σ.Α.Α.Κ.Κ.- ΦΕΚ/28.11.01), στο οποίο προβλέπεται η ανέγερση ενός καταστήματος κράτησης Πελοποννήσου, δυναμικότητας 400 κρατουμένων με την ταυτόχρονη κατάργηση της Δικαστικής  Φυλακής Τριπόλεως.
Η δημιουργία Καταστήματος στη Μεσσηνία είναι επίσης αλληλένδετη και αλληλοσυμπληρωματική του Εφετείου Καλαμάτας.  Στο  πλαίσιο μάλιστα της υλοποίησης του αιτήματος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την υπ. αριθμ. 18717/5836/7.6.11 απόφασή του, όρισε Επιτροπή με αντικείμενο την εξεύρεση και απόκτηση κατάλληλου γηπέδου για την κατασκευή του καταστήματος. 
Τέλος ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας διαβεβαιώνει ότι, από   κοινού με τους άλλους φορείς της Μεσσηνίας, θα παρακολουθεί την εύρυθμη λειτουργία του Καταστήματος και την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σύμφωνα με  τις σύγχρονες σωφρονιστικές αρχές.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός,
εάν προτίθεται να υλοποιήσει την πρόβλεψη του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (Ε.Π.Χ.Σ.Α.Α.Κ.Κ.), αλλά και  το αίτημα των φορέων της Μεσσηνίας για την κατασκευή Γενικού Καταστήματος Κράτησης στην περιοχή τους.
Οι ερωτώντες βουλευτές

Φ. Κουβέλης
Ν. Τσούκαλης

Σχόλια  

0 # spyro 03-08-2011 21:30
Α. πάνδημο = επίθετο (πάνδημος - πάνδημη - πάνδημο) = αυτό που γίνεται με την συμμετοχή όλου του λαού.

Ώστε,''πάνδημο αίτημα όλων των φορέων της Μεσσηνίας'' ,αναρρωτιέμαι,έ χουν φοιτήσει σε σχολείο οι κκ Κουβέλης και Τσούκαλης ή για να στηρίξουν αυτούς που θέλουν οπωσδήποτε φυλακές στην Μεσσηνία,κακοπο ιούν σκοπίμως την ελληνική γλώσσα ?

Β. Από την μελέτη του ΦΕΚ που επικαλούνται μεν οι δύο βουλευτές,αλλά δεν παραθέτουν επ' ακριβώς - ώστε,για να το μελετήσετε => ΦΕΚ Β΄ 1575/28-11-2001 - προκύπτουν τα εξής :

1.το ΦΕΚ υπεγράφη το έτος 2001,χρόνο που το Εφετείο Καλαμάτας ΔΕΝ υφίστατο.

2.εκ τούτου,ΔΕΝ προβλέπεται σε αυτό δημιουργία Γενικού Καταστήματος Κράτησης στην Μεσσηνία.

3.στον συνοδευτικό του ΦΕΚ χάρτη,για την Πελοπόννησο,εμφ ανίζονται τα Εφετεία του Ναυπλίου και της Πάτρας,μόνο.

4.στον ίδιο χάρτη εμφανίζονται οι υπάρχουσες κατά την ημερομηνία υπογραφής του ΦΕΚ φυλακές,2 στην περιοχή του Ναυπλίου - μία αγροτική και μία κλειστή - 1 στην Κορινθία,1 στην Αχαϊα.

5.Προβλέπεται για την τότε υφισταμένη περιφέρεια Πελοποννήσου ένα (1) μόνο Γενικό κατάστημα κράτησης,χωρητι κότητας 400ων κρατουμένων.

6.Προϋποθέτει την διάθεση Δημόσιας γης ή γης ΟΤΑ για την ιδρυση του καταστήματος,με συγκεκριμένες προδιαγραφές,ή εάν δεν ευρεθεί κατάλληλη τέτοια γη,την αναγκαστική απαλλοτρίωση ιδιωτικής γης.

7.προσδιορίζει την απόσταση του καταστήματος από την έδρα του εφετείου σε μία (1) ώρα για πολεοδομικό συγκρότημα 1ου επιπέδου και σε μισή (1/2) ώρα για πολεοδομικό συγκρότημα 2ου και 3ου επιπέδου.

7α.ώστε περιορίζει την σύσταση του νέου σωφρονιστικού καταστήματος στους νομούς Αργολίδας,Κοριν θίας (χωρίς εφετείο,αλλά με υφιστάμενες φυλακές) και Αχαϊας,άλλως να μήν καλύπτονται οι χρονικές αποστάσεις που ορίζονται στο ΦΕΚ.

8.προϋποθέτει την ύπαρξη υποδομών και την διάθεση επαρκών καταλυμάτων για την στέγαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων (ώστε,προσδιορί ζεται το όφελος για τον πληθυσμό της περιοχής των φυλακών σε έσοδα από μισθώματα και διάθεση αγαθών διαβίωσης και σίτισης,τα οποία όμως δεν διασφαλίζονται στην ουσία για την περιοχή,λόγω της μηδαμινής απόστασης των φυλακών από την έδρα του Εφετείου).

9.Από πουθενά δεν προκύπτει ότι η Μεσσηνία,η Λακωνία και η Αρκαδία συμπεριλαμβάνον ται στον σχεδιασμό,εφ' όσον οι φυλακές προορίζονται για να εξυπηρετούν ένα εφετείο.

Για να συμβεί αυτό,θα πρέπει να γίνει συμπλήρωση και τροποποίηση του εν λόγω ΦΕΚ,ώστε να συμπεριληφθεί και το μεταγενέστερο εφετείο Καλαμάτας,αλλά και οι υφιστάμενες φυλακές της Τρίπολης.

Όσον αφορά το έγγραφο του περιφερειάρχη,μ ε αυτό ο κ. Τατούλης ΔΕΝ εξουσιοδότησε τα μέλη της επιτροπής να βρουν κατάλληλο οικόπεδο στην Μεσσηνία,όπως με διάθεση διαστρέβλωσης της αλήθειας επιχειρούν να καταδείξουν οι δύο βουλευτές,αλλά για εύρεση κατάλληλου χώρου και διαβούλευση των μελών της επιτροπής,οπουδ ήποτε στην ενότητα της περιφέρειας πελοποννήσου,κα ι αυτό καθ' υπέρβαση των προβλεπομένων από το εν λόγω ΦΕΚ,εκτός,αν υφίσταται και άλλο,νεώτερο.

Είναι φανερό,ότι οι δύο βουλευτές,επιστ ρατεύθηκαν από τον πρόεδρο του ενταύθα δικηγορικού συλλόγου,προς ενίσχυση του γενικού εγχειρήματος,αλ λά και της σφοδρής επιθυμίας αυτού,περί ιδρύσεως φυλακών στην Μεσσηνία και μάλιστα στην περιοχή γύρω από την Καλαμάτα.

Όσον αφορά το καταληκτικό ερώτημά τους,το οποίο μάλλον τίθεται για λόγους εντυπωσιασμού της τοπικής κοινωνίας,το μεν πρώτο σκέλος είναι αυτονόητο,σε σχέση με το ΦΕΚ,το δε δεύτερο τίθεται κατά πλεονασμό και πιό πολύ έχει παρακλητικό χαρακτήρα.

Το εν λόγω ΦΕΚ,μπορείτε να το κατεβάσετε και να το μελετήσετε από εδώ :

www.ypeka.gr/.../

Τέλος,αναλογισθείτε,γιατί αυτοί που μανιωδώς κινούν τα νήματα υπέρ των φυλακών,
επιστρατεύουν κάθε προσφερόμενο να τους συνδράμει προς άσκηση πιέσεων προς κάθε κατεύθυνση,με στόχο την σύσταση των φυλακών στην Μεσσηνία,και ακόμη περισσότερο,για τί καθημερινά σχεδόν σπεύδουν να δημοσιοποιήσουν τις εκάστοτε ενεργειές τους ?

[τίποτα δεν είναι όπως με την πρώτη ματιά φαίνεται]
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER