Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2011 20:38

Η Νάντια στον Ο.Ε.Κ. για την επανεκκίνηση των προγραμμάτων δανειοδότησής του

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Νάντια στον Ο.Ε.Κ. για την επανεκκίνηση των προγραμμάτων δανειοδότησής του

Σε επίσκεψη της στην Πρόεδρο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας κα. Γεωργία Κωτίδου, την Πέμπτη 04/08/11, η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου έθεσε το ζήτημα της ανάγκης επανεκκίνησης των προγραμμάτων δανειοδότησης του Ο.Ε.Κ. που έχουν να κάνουν με δάνεια αγοράς κατοικίας, προγράμματα επιδότησης επιτοκίων και ενοικίου και προγράμματα επισκευής υπάρχουσας κατοικίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Μεσσήνια βουλευτής ενημέρωσε την κα. Κωτίδου, σχετικά με την αναμονή περίπου 40.000 δικαιούχων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, να ανοίξουν τα στεγαστικά προγράμματα του Οργανισμού που έχουν «παγώσει», καθώς το τοπίο και τα κριτήρια παραμένουν θολά, ακόμη και για αιτήσεις παροχής στεγαστικής συνδρομής που υπεβλήθησαν το 2009. Επίσης, τόνισε ότι η απόφαση αυτή έχει αφήσει «στον αέρα» τουλάχιστον 10.000 δικαιούχους με ήδη εγκεκριμένα δάνεια και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη να δρομολογηθεί κάποια απόφαση για την ικανοποίηση 130.000 δικαιούχων της επιδότησης ενοικίου.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας ούσα απολύτως ενήμερη για την κατάσταση που επικρατεί, παρουσίασε με σαφείς αριθμούς τη δεινή κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας. Η κα. Κωτίδου τόνισε ότι σαφής βούληση της κυβέρνησης είναι να μην παύσει επ’ ουδενί η λειτουργία του Ο.Ε.Κ. και ανέφερε ότι ο ΟΕΚ βρέθηκε σε εξαιρετικά δυσάρεστη οικονομική κατάσταση, εξαιτίας της κακοδιαχείρισης και λανθασμένων επιλογών στα δανειοδοτικά προγράμματα των τελευταίων ετών. Ενημέρωσε την κα. Γιαννακοπούλου ότι πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου και του Δ.Σ. του Οργανισμού ήταν να ενεργοποιηθεί και πάλι το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, για το οποίο έχει ξεκινήσει η εξέταση προηγούμενων αιτήσεων και η υποβολή νέων. Ο Οργανισμός πλέον έχει επεξεργαστεί ένα νέο εξορθολογισμένο πλαίσιο για το νέο δανειοδοτικό και επιδοματικό του πρόγραμμα με συγκεκριμένη στόχευση των ομάδων δικαιούχων στις οποίες θα απευθύνεται, με αντικειμενικούς όρους και προϋποθέσεις παροχής κατοικίας και δανείων, με καθορισμό διαφανών κριτηρίων και με διαδικασία αυτεπάγγελτης αναζήτησης των δικαιολογητικών, για τη διευκόλυνση του πολίτη, τη μείωση της γραφειοκρατίας και τη διασταύρωση στοιχείων.

Η κα, Κωτίδου ενημέρωσε επιπλέον τη βουλευτή ότι για την επανεκκίνηση και των υπόλοιπων προγραμμάτων του ΟΕΚ, η πρόθεση είναι να γίνει σταδιακά και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του Οργανισμού, προκειμένου να παραμείνει βιώσιμος και να μην διακινδυνεύσει ξανά με κατάρρευση.

 

Από το Γραφείο Τύπου της Νάντιας Γιαννακοπούλου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER