Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2011 16:10

Απάντηση Διαμαντοπούλου σε ερώτηση Αποστολάκου σχετικά με τα μηχανογραφικά των πολυτέκνων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Απάντηση Διαμαντοπούλου σε ερώτηση Αποστολάκου σχετικά με τα μηχανογραφικά των πολυτέκνων

Στην ερώτηση του βουλευτή Ν. Λακωνίας Γρηγόρη Αποστολάκου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων στη συμπλήρωση των μηχανογραφικών τους δελτίων, και ειδικότερα όσοι εντάσσονται στην ειδική κατηγορία των πολυτέκνων ή τέκνων αυτών, απάντησε η αρμόδια υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Α. Διαμαντοπούλου.
Στην απάντηση επιβεβαιώνονται οι προγενέστερες καταγγελίες του κ. Αποστολάκου πως χωρίς καμία προηγούμενη σχετική νομοθετική ρύθμιση και αντίστοιχη πληροφόρηση, όσοι υποψήφιοι δεν εισάγονται στο Τμήμα που έχουν δηλώσει πρώτο στις προτιμήσεις τους, κρίνονται για τις υπόλοιπες θέσεις ως ειδική κατηγορία πολυτέκνων με τον περιορισμό όμως της αποκλειστικής επιλογής Σχολών και Τμημάτων με έδρα τη διοικητική Περιφέρεια όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία των ιδίων ή των γονέων τους. Δηλαδή ένας υποψήφιος από πολύτεκνη οικογένεια της Λακωνίας που επιθυμεί να κάνει χρήση της ειδικής κατηγορίας, δεν μπορεί να δηλώσει Τμήματα πέραν του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ασχέτως αν το τελευταίο δεν διαθέτει Τμήματα που ενδιαφέρουν τον υποψήφιο (π.χ. Νομική, Ιατρική κ.α.).

Κατόπιν αυτών, ο βουλευτής  Γρηγόρης Αποστολάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εμμένει στην απόφασή της να αφαιρέσει ένα νόμιμο δικαίωμα που βασίζονταν στην ανάγκη στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας. Οπως επίσης, να περιορίσει δραστικά τις επιλογές των πολύτεκνων υποψηφίων. Στην αδικαιολόγητη και ανάλγητη αυτή στάση της κυβέρνησης έναντι της ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας των πολυτέκνων, αντιτάσσουμε την κάθετη διαφωνία μας και τη διαβεβαίωση πως θα ενεργήσουμε παντοιοτρόπως με σκοπό την αναθεώρησή της. Στην κατεύθυνση αυτή θα συνεργασθούμε στενά με τους συλλογικούς φορείς των πολυτέκνων προκειμένου να αλλάξει η απόφαση της κυβέρνησης και να αποκατασταθεί το τρωθέν περί δικαίου αίσθημα χιλιάδων Ελλήνων πολιτών».        
Από το Γραφείο Τύπου του Γρ. Αποστολάκου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER