Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2011 16:44

Αποστολάκος για μεταφορά μαθητών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην αρμόδια Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής συζητείται σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά τη μεταναστευτική πολιτική και θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στη συζήτηση συμμετείχε ο βουλευτής Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, ο οποίος αφιέρωσε αρκετό χρόνο από την ομιλία του στο ζήτημα που έχει προκύψει με τη μεταφορά των μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες.
Ο κ. Αποστολάκος περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην περιφέρεια και την έντονη ανησυχία τόσο των τοπικών κοινωνιών, όσο και των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης για το συγκεκριμένο ζήτημα. Τόνισε την αδυναμία των περισσοτέρων δήμων να ανταπεξέλθουν στους όρους και στο χρονοδιάγραμμα που επιβάλλει το υπουργείο, με άμεσο τον κίνδυνο να μην έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Δεδομένης της κατάστασης, ο κ. Αποστολάκος προέτρεψε την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να εξετάσει την πρόταση των Δήμων για παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων μεταφοράς μέχρι τον Ιούνιο 2012. Επιπλέον μετέφερε την πρόταση για οριστική μεταφορά της σχετικής αρμοδιότητας από τους Δήμους στις αιρετές Περιφέρειες, θέτοντας και το ζήτημα της διαδημοτικότητας στη λειτουργία αρκετών σχολείων (Μουσικά, Αθλητικά κ.ά.).
Κατόπιν αυτών, ο παριστάμενος υπουργός κ. Χ. Καστανίδης επέλεξε τη λύση να καταθέσει τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκε στις 04.08.2011, σύμφωνα με την οποία παρατείνονται οι υφιστάμενες συμβάσεις των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2011, με ευθύνη των Περιφερειών και υπό τον όρο να έχουν προκηρυχθεί οι σχετικοί διαγωνισμοί από τους δήμους μέχρι 1ης Σεπτεμβρίου. «Μία επιλογή που μάλλον δεν δίνει λύση στο ζήτημα και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα επιχειρεί να αντιμετωπίσει» ήταν το σχόλιο του κ. Αποστολάκου για την πρωτοβουλία του κ. υπουργού.
Εκ του Γραφείο Τύπου του Γ. Αποστολάκου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER