Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2011 14:31

Ερώτηση Αποστολάκου για το ΙΚΑ Νεάπολης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γ. Κουτρουμάνη, σχετική με τη λειτουργία του Παραρτήματος ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Νεάπολης.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :

Το Παράρτημα του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Νεάπολης εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Λακωνίας. Αποτελεί βασική συνιστώσα της τοπικής κοινωνίας και της αντίστοιχης οικονομίας, αφού το προσωπικού του προσφέρει τις υπηρεσίες τους προς τους ασφαλισμένους τους Ταμείου και όχι μόνο, επί δεκαετίες.
Ταυτόχρονα η περιοχή ευθύνης του Παραρτήματος είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη, χαρακτηρίζεται από μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ των κωμοπόλεων και των χωριών, καθώς και από προβληματικό οδικό δίκτυο που συνδέει τους οικισμούς. Επιπλέον καλύπτει και το νησιωτικό Δήμο Ελαφονήσου, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως το επόμενο Παράρτημα του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ εδρεύει στους Μολάους, σε απόσταση άνω των 70 χιλιομέτρων.
Παραβλέποντας όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση ή τον αναγκαίο διάλογο με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας, η διοίκηση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ αποφάσισε πρόσφατα την αναστολή λειτουργίας του Παραρτήματος Νεάπολης Λακωνίας (αριθμ. πρωτ. Υ20/139/18.07.2011). Από 1ης Σεπτεμβρίου 2011 οι ασφαλισμένοι και οι συναλλασσόμενοι με το ΙΚΑ Νεάπολης θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Παράρτημα Μολάων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητα, τα έξοδα, την ταλαιπωρία των πολιτών και εν γένει τη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός,

Ποιοι λόγοι οδήγησαν στην αναστολή λειτουργίας του Παραρτήματος ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Νεάπολης;
Εξετάζεται η ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης;

Από το Γραφείο Τύπου του Γρ. Αποστολάκου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER