Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016 23:24

Γ. Κύρτσος: "Ρεκόρ φτώχειας με υπογραφή Τσίπρα"

Γράφτηκε από την
Γ. Κύρτσος: "Ρεκόρ φτώχειας με υπογραφή Τσίπρα"

Του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κύρτσου

 

Τα μεγάλα θύματα της κυβέρνησης Τσίπρα είναι οι μη προνομιούχοι συμπολίτες μας και όσοι βρέθηκαν εξαιτίας της κρίσης στο οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο. Πολλοί από αυτούς πίστεψαν τις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του για μια φιλολαϊκή στροφή στην οικονομική πολιτική. Υποσχέθηκε μεταξύ των άλλων χορήγηση 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους, αποτροπή της μείωσης των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, μικρότερη έμμεση φορολογία για τη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, φθηνότερες και καλύτερες αστικές συγκοινωνίες, οικονομική στήριξη των ανέργων και ειδικές δράσεις υπέρ των φτωχών.

Χειρότερο το 2015

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το 2015 πραγματοποιήθηκε ρεκόρ φτώχειας στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση Σαμαρά είχε βελτιώσει την κατάσταση το 2014 επιτυγχάνοντας την έξοδο της οικονομίας από την ύφεση και χρησιμοποιώντας πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ από το δημοσιονομικό πλεόνασμα για την καταπολέμηση της φτώχειας και της νέας φτώχειας. Οι… ανθρωπιστικές παρεμβάσεις του λεγόμενου παράλληλου προγράμματος της κυβέρνησης Τσίπρα περιορίστηκαν σε ένα ποσό της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα και τρόφιμα και τα άλλα μέτρα που εφαρμόστηκαν το καλοκαίρι του 2015 περιόρισαν κι άλλο το εισόδημα των φτωχότερων συμπολιτών μας. Επιπλέον η επιστροφή της οικονομίας στην ύφεση με ευθύνη του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη περιόρισε τις δυνατότητες βελτίωσης της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης των συμπολιτών μας με τις μεγαλύτερες ανάγκες.

Αδυσώπητη πολιτική

Το 2016 η κυβέρνηση αναπτύσσει, μέσω της πολιτικής της, ολομέτωπη επίθεση εναντίον των μη προνομιούχων και των φτωχών. Επιβάλλονται νέοι φόροι στην κατανάλωση βασικών ειδών και υπηρεσιών, μειώνονται οι συντάξεις και τα επιδόματα όπως το ΕΚΑΣ, αυξάνεται το κόστος των αστικών συγκοινωνιών, ενώ πέφτει συνεχώς η ποιότητά τους, μειώνονται οι δαπάνες για την υγεία και περιορίζονται τα κονδύλια και οι δυνατότητες στην εκπαίδευση. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 2016 η φτώχεια θα πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στη χώρα μας και θα οδηγήσει στον οικονομικό και κοινωνικό αποκλεισμό εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας. Το κωμικοτραγικό είναι ότι τα κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να δικαιολογήσουν την πολιτική τους υποστηρίζοντας ότι τιμωρούν τα μεσαία και ανώτερα εισοδήματα για να προστατεύσουν τα χαμηλότερα εισοδήματα. Πρόκειται για μία άσκηση προπαγάνδας η οποία ελάχιστους πείθει. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι μικρότερο από 5% το ποσοστό των ερωτηθέντων οι οποίοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση τιμωρεί με την πολιτική της τους έχοντες για να προστατεύσει αυτούς οι οποίοι δεν έχουν τα μέσα. Πιο αυστηροί στην κρίση τους για την κυβερνητική πολιτική είναι, σύμφωνα με τις ίδιες δημοσκοπήσεις, αυτοί τους οποίους επικαλείται η κυβερνητική προπαγάνδα, οι συμπολίτες μας που έχουν το χαμηλότερο εισόδημα και τις μεγαλύτερες ανάγκες. 

 

Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η κυβέρνηση της «πρώτη φορά Αριστεράς» απλά επικαλέστηκε τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα για να ικανοποιήσει τις πολιτικές της επιδιώξεις χωρίς πραγματικά να ενδιαφέρεται για τους φτωχούς και νεόπτωχους συμπολίτες μας. Το μείγμα κυβερνητικής ανικανότητας, υποκρισίας, αλαζονείας και νομής της εξουσίας ανεβάζει τον οικονομικό και κοινωνικό λογαριασμό της κρίσης για τους πολίτες που δυσκολεύονται να καλύψουν βασικές ανάγκες τους. Η πολιτική απομυθοποίηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς επιταχύνεται εξαιτίας της απαράδεκτης κατάστασης που περιγράψαμε αλλά πολλές εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονται αντιμέτωποι με ανυπέρβλητα προβλήματα εξαιτίας των πολιτικών χειρισμών του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του. 


NEWSLETTER