Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011 20:35

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για το θάνατο του Αναστάσιου Πεπονή

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην νεκρώσιμη ακολουθία του Αναστάση Πεπονή, στο πρώτο νεκροταφείο της Αθήνας παραβρέθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι η Βουλευτής Μεσσηνίας, Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου.

 

Σε δήλωση της η Νάντια Γιαννακοπούλου ανέφερε:

 

"Ο Αναστάσης Πεπονής ήταν ένας σπουδαίος πολιτικός και ένας πραγματικά ξεχωριστός άνθρωπος. Μαχητικό στέλεχος της δημοκρατικής παράταξης, πετυχημένος Υπουργός και κορυφαίος Κοινοβουλευτικός, ο Αναστάσης Πεπονής, με τη μακρά και αψεγάδιαστη πολιτική του διαδρομή άφησε το στίγμα του στην πολιτική ζωή του τόπου.

 

Κορυφαίο δημιούργημα και μεγάλη παρακαταθήκη του η δημιουργία του ΑΣΕΠ, με τον οποίο έγινε το πρώτο και μεγαλύτερο βήμα για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και του πολιτικού μας συστήματος.

 

Σε όλη του την πολιτική πορεία, ο Αναστάσης Πεπονής δίδαξε ήθος, εντιμότητα και ευπρέπεια, κερδίζοντας την εκτίμηση του συνόλου του πολιτικού κόσμου. Σε προσωπικό επίπεδο, ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος, με μεγάλη καλλιέργεια, έμφυτη ευγένεια και πηγαίο χιούμορ. Όλα αυτά, είχα την τύχη να τα δω από κοντά καθώς τον γνώρισα προσωπικά από μικρό παιδί, αφού είχε πολιτική και οικογενειακή φιλία με τον πατέρα μου και με τον θείο μου Δημήτρη, ο οποίος ήταν έντεκα χρόνια συνεργάτης του.

 

Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, το κενό που αφήνουν πίσω τους άνθρωποι σαν τον Αναστάση Πεπονή, είναι τεράστιο. Η πολιτική του παρακαταθήκη από την αντιστασιακή του πορεία και την πολύπλευρη μόρφωσή του έως την εξαιρετική του θητεία ως κορυφαίος Υπουργός των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ αποτελεί για όλους μας πηγή έμπνευσης’’.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER