Σάββατο, 02 Ιουλίου 2016 19:37

Ομιλία Κούλογλου σε λίγο στην Καλαμάτα στο "Rex"

Γράφτηκε από την

Επιπτώσεις τόσο σημαντικές όσο αυτές της πτώσης του τείχους του Βερολίνου προέβλεψε πως θα έχει το Brexit, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, πριν από λίγο στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο "Rex" στο κέντρο της Καλαμάτας, λίγο πριν την κεντρική εκδήλωση, στην οποία θα είναι ομιλητής. 

 Τον ίδιο καλωσόρισε στη Μεσσηνία ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Μωρακέας. Ο κ. Κούλογλου αύριο θα μιλήσει στους Γαργαλιάνους για την κοινωνική οικονομία.

Ο ευρωβουλευτής ξεκίνησε μιλώντας για τις διεθνείς συμφωνίες TTIP, CETA, TISA, αναλύοντας περισσότερα για την καθεμία από αυτές και για τις επιπτώσεις τους. Αναφέρθηκε στο Μπρέξιτ λέγοντας πως οι Αγγλοι δεν βλέπουν πια καμία ελκυστικότητα στην ιδέα της ΕΕ. Πρόσθεσε επίσης πως έχει επικρατήσει μία νοοτροπία σύμφωνα με την οποία οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών αποφασίζουν για το μέλλον των λαών. Ετσι, η Ευρώπη ως ιδέα χάνει έδαφος και η ακροδεξιά ανεβαίνει σε πολλές χώρες. "Η υπόθεση της ΕΕ μοιάζει με τον Τιτανικό, με ένα πλοίο που πάει στα βράχια. Αν συνεχίσει η κατάσταση έτσι, θα ακολουθήσουν την πόρτα της εξόδου κι άλλες χώρες. Η Αυστρία επαναλαμβάνει τις εκλογές, η Λεπέν είναι πρώτη δύναμη, όπως και ο Πέπε Γκρίλο. Ο Σόιμπλε μέσα στην κρίση προσπαθεί να επιβάλει τη δική του ατζέντα. Είναι σαν να έχουμε μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων και στο πλοίο εμείς θα είμαστε... στην β' θέση. Ολοι μας ξέρουμε τι απέγιναν οι επιβάτες του Τιτανικού της β΄ θέσης. Αύριο θα μιλήσω στους Γαργαλιάνους για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, για την αλληλεγγύη. Χρειαζόμαστε δράσεις για να αναθερμανθεί η οικονομία, να ανοίξουν θέσεις εργασίας. Να βοηθηθούν οι νέοι επιχειρηματίες, να αναπτυχθεί η οικονομία της αλληλεγγύης, με ηθικό τρόπο, η οποία ήδη ανθεί σε άλλες χώρες" εξήγησε ο ίδιος και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις χρήσεις της ιατρικής και της κλωστικής κάνναβης. "Εμείς στην Ελλάδα έχουμε κολλήσει σε στερεότυπα του περασμένου αιώνα. Νομίζουμε ότι θα πάρουμε ένα σκοινί από κάνναβη, θα το ανάψουμε και θα μαστουρώσουν όλοι γύρω μας" τόνισε. 

Οσον αφορά τον εκλογικό νόμο, ο κ. Κούλογλου είπε πως γνώμη του είναι να βρεθεί μία λύση συναίνεσης και η αντιπολίτευση... να περιμένει τη σειρά της, γιατί η πόλωση δεν ευνοεί κανέναν. Σε ερώτηση για τις τηλεοπτικές άδειες, απάντησε πως είχαμε φτάσει σε ένα σημείο όπου είχαν δοθεί 900.000 ευρώ δάνεια σε ιδιωτικούς σταθμούς, δάνεια "δανεικά και αγύριστα", τα οποία πληρώνει τελικά ... ο Ελληνικός λαός. Οσο για τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν, ο κ. Κούλογλου είπε πως δεν μπορεί το κράτος να κάνει πολλά πράγματα, σε ό, τι αφορά τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. 

Σχετικά με την καθημερινότητα των πολιτών, ο ευρωβουλευτής είπε πως τα πράγματα είναι δύσκολα και άσχημα τις περισσότερες φορές. "Πολλές είναι οι Ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με μας. Η Πορτογαλία υφίσταται μεγάλη πίεση. Οποιαδήποτε κυβέρνηση να ήταν στην εξουσία, θα έπρεπε να πάρει αυτά τα δύσκολα μέτρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να βελτιώσει πλευρές της καθημερινότητας όπως τη γραφειοκρατία, τις ουρές στο ΙΚΑ, τη διαφθορά, τις επιλογές για τις υψηλές διοικητικές θέσεις. Εχει πέσει η διαφθορά και πρέπει να μειωθεί κι άλλο. Δεν υπάρχει φως, το χρώμα με το οποίο θα χαρακτήριζα την εποχή, είναι το μαύρο. Μόνο με κάποιες συμφωνίες μεταξύ χωρών μπορούμε να δούμε καλύτερες μέρες. Το Μπρέξιτ θα έχει τεράστιες επιπτώσεις, φάνηκε το γεγονός και από αυτή την πολύ κακή εβδομάδα. Και δυστυχώς η Ευρώπη δεν δείχνει να παίρνει το μήνυμα. Αν δε, βγει ο Τραμπ στην Αμερική, όπως έχει αρχίσει να φαίνεται; Φοβάμαι πως θα έχουμε ... ατομικές καταστάσεις"... τόνισε κλείνοντας.

Γ.Σαρ.