Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 19:44

"Πόλεμος και Ερωτας στον Αργοσαρωνικό" από το Σταμάτη Βλαχοδημήτρη

Γράφτηκε από την

 

Από τις Εκδόσεις Αρτέον εκδόθηκε το νέο βιβλίο του Σταμάτη Βλαχοδημήτρη με τίτλο "Πόλεμος και Ερωτας στον Αργοσαρωνικό".

Τα παιδικά του χρόνια ο συγγραφέας τα έζησε τα δύσκολα χρόνια της κατοχής του ‘40. Την αφορμή για τη συγγραφή του μυθιστορήματος τού την έδωσε ο μεγαλύτερος μηλαδελφός του Ανδρέας Λαδάς, ο οποίος λίγο πριν πεθάνει του διηγήθηκε τη δράση που είχε στην κατοχή. Μαζί με τη δική του όμως ζωή, ξετυλίγεται και μια αληθινή ιστορία αγάπης, που ήταν γραφτό να ανθίσει μέσα στο σκοτάδι του πολέμου. Η μοίρα παίζει άσχημα παιχνίδια, η στάση των ανθρώπων στις δυσκολίες της ζωής κρίνεται, οι δυο ιστορίες σμίγουν και οι πρωταγωνιστές φαίνεται να είναι τελικά όλοι αυτοί οι αφανείς ήρωες, που πρόσφεραν ακόμα και τη ζωή τους για τη λευτεριά και ποτέ κανένας δεν έμαθε γι’ αυτούς.

Ο Σταμάτης Γ. Βλαχοδημήτρης γεννήθηκε στις 2 Φλεβάρη του 1934. Εζησε τα παιδικά του χρόνια μέσα στη φρίκη και τη δυστυχία του πολέμου. Την ίδια περίοδο ορφάνεψε από πατέρα και έτσι αναγκάστηκε να δουλέψει στα ψαροκάικα. Το πρώτο του βιβλίο ήταν η αυτοβιογραφία του «Αναμνήσεις μιας ζωής» και το δεύτερο «Αγάπη χωρίς σύνορα».