Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017 20:52

Μπιρχίνια Μπαγέχο: «Αγαπώντας τον Πάμπλο, μισώντας τον Εσκομπάρ»

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μπιρχίνια Μπαγέχο: «Αγαπώντας τον Πάμπλο, μισώντας τον Εσκομπάρ»

Τον Ιούλιο του 2006 ένα αεροπλάνο του DEA έβγαλε την Μπιρχίνια Μπαγέχο από την Κολομβία. Η ζωή της βρισκόταν σε κίνδυνο γιατί ήταν μάρτυρας-κλειδί στις δύο πιο σημαντικές δίκες του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα στη χώρα της: στη δίκη για τη δολοφονία ενός υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας και στη δίκη για την κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου, όπου έχασαν τη ζωή τους περίπου 100 άτομα - μεταξύ άλλων δικαστές, αντάρτες και πολίτες.

Είκοσι οκτώ χρόνια πριν, η Μπιρχίνια Μπαγέχο ήταν τηλεπαρουσιάστρια στην Κολομβία και μοντέλο που εμφανιζόταν στα εξώφυλλα των μεγαλύτερων περιοδικών. Το 1982 γνώρισε τον Πάμπλο Εσκομπάρ, έναν μυστηριώδη 33χρονο πολιτικό που στην πραγματικότητα κινούσε τα νήματα ενός ασύλληπτα πλούσιου κόσμου, όπου μεγάλο μέρος της αδιάλειπτης ροής χρήματος (προερχόμενου από το εμπόριο κοκαΐνης) διοχετευόταν σε φιλανθρωπικά έργα και σε προεκλογικές εκστρατείες υποψηφίων για την Προεδρία, τους οποίους επέλεγε ο ίδιος. 

Το «Αγαπώντας τον Πάμπλο, μισώντας τον Εσκομπάρ» είναι μια προσωπική ματιά στο χαρακτήρα και στη ζωή του θρυλικού βαρόνου των ναρκωτικών, γεμάτη λάμψη αλλά και διαποτισμένη από τη λαχτάρα της ηρωίδας για επιβίωση - ενώ, παρ’ όλα αυτά, δε λείπει και το χιούμορ. Η Μπιρχίνια Μπαγέχο διηγείται αυτή τη σκληρή ιστορία όπως κανένας άλλος δεν θα μπορούσε.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER