Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019 20:04

Federico Axat: «Αμνησία»

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Federico Axat: «Αμνησία»

Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ 2019

Μετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου
Σελίδες: 432

Μετά την «Τελευταία εξοδο», που κυκλοφόρησε σε δεκάδες γλώσσες, ο Αργεντίνος Federico Axat επανέρχεται με ένα ακόμα μοναδικό θρίλερ γεμάτο σασπένς και ανατροπές:

«Ξύπνησα µέσα σε µια δίνη αβεβαιότητας, όπως συνέβαινε συνήθως όταν µεθούσα και έπεφτα σε άλλο κρεβάτι από το δικό µου. Η πρώτη µου επαφή µε την πραγµατικότητα ήταν το απόµακρο τρίξιµο της κούνιας στην µπροστινή βεράντα· η δεύτερη, το χτύπηµα της λάµπας καθώς τεντωνόµουν, πριν ακόµη ανοίξω τα µάτια µου. Το µοιραίο που στοίχειωνε τη ζωή µου τελευταία έκανε τη λάµπα να πέσει και να γίνει χίλια κοµµάτια. Εκείνη τη στιγµή συνειδητοποίησα ότι ήµουν ξαπλωµένος µπρούµυτα στο πάτωµα. Τότε µε την άκρη του µατιού µου διέκρινα το σώµα. Ολο αυτό κράτησε λιγότερο από µισό λεπτό, στο µυαλό µου όµως τα γεγονότα εκτυλίσσονταν µε τροµαχτική βραδύτητα. Γύρισα το κεφάλι, σίγουρος πως κάτι δεν πάει καλά, και είδα το κορίτσι, µε το πρόσωπο στραµµένο στο πάτωµα, σκεπασµένο µ’ ένα λευκό σεντόνι. Το κεφάλι ήταν ελαφρώς γερµένο δεξιά, στο µέρος που στεκόµουν, τα µάτια διάπλατα ανοιχτά».

Εσείς τι θα κάνατε αν ξυπνούσατε µε ένα πτώµα στο σαλόνι σας, χωρίς καµία ανάµνηση από τις τελευταίες ώρες της ζωής σας;
Η “El Mundo” έγραψε για το βιβλίο: «Μία από τις πλέον αναγνωρίσιµες και καθιερωµένες υπογραφές της ισπανόφωνης παραγωγής θρίλερ. Ο ρυθµός του Axat ποτέ δεν επιβραδύνεται, η πλοκή του είναι σατανικά δοµηµένη».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER