Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 20:09

Anthony Horowitz: Η λέξη είναι φόνος

Γράφτηκε από την
Anthony Horowitz: Η λέξη είναι φόνος

 

Ενα ηλιόλουστο ανοιξιάτικο πρωινό, η Νταϊάνα Κάουπερ, πλούσια μητέρα διάσημου ηθοποιού, μπαίνει σε ένα γραφείο τελετών. Βρίσκεται εκεί για να οργανώσει μια κηδεία· τη δική της κηδεία…

Έξι ώρες αργότερα θα βρεθεί νεκρή στο σπίτι της, στραγγαλισμένη με ένα κορδόνι κουρτίνας. Γνώριζε πως επρόκειτο να πεθάνει; Αναγνώρισε τον δολοφόνο της; Σχετίζονται τα δύο γεγονότα; Κανείς δεν οργανώνει την κηδεία του και δολοφονείται την ίδια μέρα. Ή μήπως όχι;

Ο απείθαρχος, εκκεντρικός ντετέκτιβ Ντάνιελ Χόθορν φημίζεται για δύο πράγματα: την ικανότητά του να λύνει μυστήρια και να κρατάει καλά κρυμμένα τα δικά του σκοτεινά μυστικά. Χρειάζεται όμως και κάποιον να γράφει την ιστορία του. Κάτι σαν τον δικό του Γουάτσον. Επιλέγει γι’ αυτόν τον ρόλο... τον Αντονι Χόροβιτς. O Αντονι θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας ιστορίας που δεν μπορεί να ελέγξει, ούτε όμως και να αντισταθεί στη συναρπαστική πλοκή και στις απίστευτες ανατροπές της.

Σύντομα θα ανακαλύψουν και οι δύο ότι έχουν ξεκινήσει ένα επικίνδυνο ταξίδι, γεμάτο αναπάντεχες και αιματηρές αποκαλύψεις. Ενα παράξενο δίδυμο, κρυμμένα μυστικά και αντιφατικοί χαρακτήρες, συνθέτουν μια ασύλληπτη ιστορία στην οποία οι πρωταγωνιστές διαρκώς εναλλάσσονται.

 

  • Ο Anthony Horowitz έχει γράψει περισσότερα από 40 βιβλία και είναι δημιουργός της βραβευμένης αστυνομικής σειράς Foyle’s War, του Midsomer Murders και του πιο πρόσφατου Collision, ανάμεσα σε άλλες τηλεοπτικές δουλειές. Το 2011 το Ιδρυμα Arthur Conan Doyle τού ανέθεσε να γράψει τα μυθιστορήματα «The House of Silk» (2011) και «Moriarty» (2014) με ήρωα τον Σέρλοκ Χολμς, τα οποία έγιναν best sellers. Από τη Διόπτρα κυκλοφορεί το βιβλίο του «Οι Φόνοι της Κίσσας».

 

Εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

Μετάφραση: Χριστιάννα Σακελλαροπούλου

Σελίδες: 408


NEWSLETTER