Κυριακή, 12 Μαϊος 2019 13:02

Γιάννης Κατσάρας: Ο Αξεστος Ι Εκδόσεις Φυλάτος

Γράφτηκε από την
Γιάννης Κατσάρας: Ο Αξεστος Ι Εκδόσεις Φυλάτος

Ο Αρης είναι ένας νέος που ετοιμάζεται να μεταναστεύσει. Η χώρα όπου ζει καταρρέει και οι ευκαιρίες που αναζητά πέφτουν στο κενό η μία πίσω από την άλλη.

Αξεστος πλέον, δίνει μια μάχη επιβίωσης ενάντια σε στερεότυπα και αξίες που δοκιμάζονται καθημερινά σε ένα διαλυμένο κράτος. Η επιλογή είναι πλέον ξεκάθαρη: Θα φύγει. Ωστόσο πριν να αναχωρήσει καταθέτει τις σκέψεις, τις εμπειρίες, τις αγωνίες του, και βάζει την προσωπική του σφραγίδα πάνω σε αυτό που συμβαίνει στον ίδιο, στην κοινωνία και στην εποχή που προκαλεί όλες αυτές τις αναταράξεις.

Τίποτα δεν είναι όπως ήταν πριν. Ο Αρης ξεκίνησε με όνειρα και ελπίδα. Στην πορεία όμως υφίσταται τη μετάλλαξη που περνάει κάθε άνθρωπος προσπαθώντας να αντέξει σε μια μετέωρη και σκληρή πραγματικότητα, χωρίς προοπτική για έναν νέο της γενιάς του.

Αλλάζει προσωπικότητα, γίνεται ο Αξεστος - και με αυτή τη νέα του ταυτότητα θα οδηγηθεί στο ταξίδι της ξενιτιάς.

 

Εκδόσεις ΦΥΛΑΤΟΣ 2019

https://fylatos.com

Σελίδες: 112

 

Ο Γιάννης Κατσάρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Στα 18 του αναχώρησε για τη Μ. Βρετανία όπου σπούδασε Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο De Montfort του Λέστερ. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διπλωματική Ακαδημία του Λονδίνου (DAL). Στο Παρίσι, στο Τμήμα Γαλλικού Πολιτισμού της Σορβόννης, μελέτησε τη Γαλλική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Ασχολείται με τη συγγραφή, την έρευνα και τη φιλοσοφική ανάπτυξη. Το 2018 εξέδωσε το βιβλίο “Fruste”, ένα δοκίμιο με φιλοσοφικό-ανθρωπολογικό χαρακτήρα.


NEWSLETTER