Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 17:52

Γιοστέιν Γκάαρντερ: Ο,τι πρέπει Ι Εκδόσεις Λιβάνης - «Νέα Σύνορα»

Γράφτηκε από την

 

Στο Πανεπιστήμιο ο Αλμπερτ γνωρίζει και ερωτεύεται την Εϊριν. Τριάντα επτά χρόνια αργότερα, όταν η Εϊριν βρίσκεται στη Μελβούρνη και ο Αλμπερτ είναι μόνος, μαθαίνει ένα μεγάλο μυστικό από τη Μαριάννε, τη γιατρό του.

Μπορεί να συνεχίσει να ζει με αυτό που ξέρει τώρα;

Ταξιδεύει στο παραμυθένιο σπίτι, το καταφύγιο του ίδιου και της Εϊριν για πολλά χρόνια, και δίνει στον εαυτό του προθεσμία 24 ωρών για να γράψει την ιστορία της κοινής τους πορείας.Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να προσπαθήσει να καταλάβει και να ομολογήσει, επειδή πρόκειται να πάρει τη σημαντικότερη απόφαση της ζωής του.

«Δε σκέφτομαι καθαρά, μέσα μου βράζω, είμαι τρομαγμένος, αναστατωμένος, αλλά υπάρχει κάτι που πρέπει να κατανοήσω και να αποφασίσω. Πρέπει να λάβω μια απόφαση, μια σημαντική απόφαση, γι’ αυτό πρέπει να γράψω. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να καταφέρω να εστιάσω σωστά. Θέλω να είμαι σίγουρος ότι οι σκέψεις μου έχουν συνοχή πριν πάρουν τον δρόμο τους για το χαρτί. Νομίζω ότι διακρίνω έναν κόκκινο μίτο μέσα σε αυτό το χάος, αλλά δεν ξέρω πού θα με οδηγήσει. Κι έχω την αίσθηση ότι δε γράφω μόνο για εμένα, και ίσως ούτε μόνο για τους πιο κοντινούς μου. Ισως να εκφράζω σκέψεις όλων των ανθρώπων».

Ενα φιλοσοφικό μυθιστόρημα από τον ειδικό στο είδος, Jostein Gaarder. Ενα βιβλίο για το νόημα της ζωής, την αυτογνωσία και γενικά τη σημασία της ύπαρξης.

Μετάφραση: Κυριακή Παπαδοπούλου-Σάμουελσεν

Σελίδες: 160