Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2019 17:09

Λύντια Τρίχα: «Το σκυλάκι σας θέλει ψυχίατρο» Ι Εκδόσεις ΠΟΛΙΣ

Γράφτηκε από την

Μπορεί από καιρό να ολοκλήρωσαν τη σύντομη ζωή τους και να εγκατέλειψαν τον μάταιο τούτο κόσμο, όμως η παρουσία τους δεν ξεχνιέται - και οι ιστορίες τους αξίζουν να ειπωθούν.

Ετσι η Λύντια Τρίχα στο νέο της βιβλίο «Το σκυλάκι σας θέλει ψυχίατρο» παρουσιάζει 7 σκύλους αυτοβιογραφούμενους...

Ραξ, Shogun, Blackie, Λώρα, Λέων, Φοίβη, Φαίδρα: οι πρωταγωνιστές της αφήγησης. Ποιοι είναι όμως αυτοί οι 7 σκύλοι;

Είναι ο βιβλιοφάγος και σκανδαλιάρης Ραξ, που τρώει την “Κυρία με τις καμέλιες”. Ο έξυπνος, δαγκωνιάρης, ακατανίκητος σαμουράι Shogun που αδιαφορεί για τον κίνδυνο και ξαναπέφτει στον ασβέστη. Η σνομπ Βlackie που γίνεται χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Η λεπτεπίλεπτη και όμορφη Λώρα που αναρωτιέται με αγωνία τι σημαίνει “να ζευγαρώσετε”. Ο αρχοντικός και ανήσυχος Λέων, που επιβάλλεται με το παράστημα και την καλή καρδιά του, αλλά όχι και με το μυαλό του. Η πονηρή και λαίμαργη Φοίβη που καραδοκεί για να φάει το φαγητό των άλλων. Η σιωπηλή Φαίδρα με τα εκφραστικά μάτια και το γυαλιστερό τρίχωμα, που φοβάται τις γάτες.

Και έχουμε και τη νεαρή Αλεξ: ένα ζωηρό πόιντερ που φτάνει από το πουθενά για να θεραπεύσει τη θλίψη από την απουσία του τελευταίου απ’ τους 7 σκύλους... και είναι εκείνη που ψάχνοντας κάτω από έπιπλα, πίσω από τις κουρτίνες, μέσα σε ντουλάπια και συρτάρια, βρίσκει τα κρυμμένα χειρόγραφα και αποφασίζει να τα δώσει στη δημοσιότητα.

 

Σελίδες 160