Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2019 16:15

Bill Bryson: Το σώμα - Ενας ταξιδιωτικός οδηγός Ι Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Γράφτηκε από την
Bill Bryson: Το σώμα - Ενας ταξιδιωτικός οδηγός Ι Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Αν σας αποσυναρμολογήσουμε, είστε πραγματικά τεράστιοι. Αν κάποιος ίσιωνε και τέντωνε τους πνεύμονές σας, θα κάλυπταν ένα γήπεδο του τένις και οι αεραγωγοί μέσα τους θα έφταναν από το Λονδίνο μέχρι τη Μόσχα.

Το μήκος όλων των αιμοφόρων αγγείων θα αγκάλιαζε τη Γη δυόμιση φορές. Το πλέον αξιοσημείωτο κομμάτι όλων αυτών είναι το DNA σας: Εχετε ένα μέτρο απ’ αυτό χωμένο μέσα σε κάθε κύτταρο, και έχετε τόσο πολλά κύτταρα που, αν κάνατε όλο το DNA στο σώμα σας μια και μόνο λεπτή κλωστή, το μήκος της θα ήταν δέκα δισεκατομμύρια μίλια, θα έφτανε πέρα από τον Πλούτωνα. Για σκεφτείτε το: Υπάρχει αρκετό υλικό στον εαυτό σας ώστε να φτάσει πέρα από το ηλιακό σύστημα. Ανήκετε στο σύμπαν, με την πιο κυριολεκτική έννοια του όρου.

Απολύτως προσιτό και εξόχως εθιστικό, το βιβλίο αυτό είναι το πλέον εμπεριστατωμένο εγχειρίδιο για να κατανοήσετε το σώμα στο οποίο κατοικείτε – πώς λειτουργεί, πώς αυτοθεραπεύεται και πώς μπορεί να «χαλάσει». Γραμμένο με αφοπλιστικό χιούμορ και άφθαστη ευφυΐα από τον μεγαλύτερο σύγχρονο εκλαϊκευτή, το «Σώμα» θα σας συναρπάσει με τα απίστευτα επιστημονικά δεδομένα που θα μάθετε - και θα σας βοηθήσει να αντιληφθείτε βαθύτερα το θαύμα της ζωής γενικότερα, αλλά και του εαυτού σας ειδικότερα.

 

Εν τω μεταξύ, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ξεκινούν συνεργασία με την ένωση «Μαζί για το Παιδί»: Eως τις 31 Δεκεμβρίου 2019, αγοράζοντας οποιοδήποτε παιδικό ή εφηβικό βιβλίο από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ενισχύετε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της.

Μετάφραση: Γιώργος Μαραγκός

Σελίδες: 512


NEWSLETTER