Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013 19:05

Γιάννα: "Είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα βιβλία της χρονιάς"

Γράφτηκε από την
Γιάννα: "Είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα βιβλία της χρονιάς"

 

Είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα βιβλία της χρονιάς... Η βιογραφία της Γιάννας Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη προκάλεσε ποικίλες συζητήσεις πριν ακόμα κυκλοφορήσει. Η καλαίσθητη έκδοση του Οίκου Λιβάνη έχει ξεπεράσει ήδη τις 35.000 αντίτυπα και έχει καταφέρει να κάνει τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της πολιτικής και κοινωνικής ζωής να σχολιάζουν, να απαντούν και να τοποθετούνται πάνω στα θέματα που αγγίζει. 

 

Οπως αναφέρει η ίδια η συγγραφέας, θέλησε να ξαναδεί με άλλο μάτι την ιστορία των τελευταίων δεκαετιών, προσπαθώντας παράλληλα να απαντήσει στο ερώτημα που της απηύθυναν από όλο τον κόσμο "Μα τι συνέβη στην Ελλάδα;". 

Η πορεία της, ξετυλίγεται με τρόπο συναρπαστικό μέσα στις 406 σελίδες. Τα παιδικά της χρόνια, τα βιώματα, τα πρώτα ερεθίσματα της σκέψης της, η σταδιοδρομία, η παρουσία της στην πολιτική. Από τη γλαφυρή διήγηση φυσικά δε λείπει ο έρωτας και οι αναμνήσεις από τα χρόνια κοινής ζωής με το Θόδωρο Αγγελόπουλο. 

Το πάθος για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και την προώθηση του Ελληνικού ιδεώδους στο εξωτερικό αποκαλύπτεται μέσα από τα επόμενα κεφάλαια του βιβλίου. Ολες οι στιγμές και τα σημαντικά γεγονότα τόσο της επαγγελματικής, όσο και της οικογενειακής ζωής της Γιάννας Δασκαλάκη, ο αναγνώστης τα βλέπει και μέσα από μια πληθώρα έγχρωμων και ασπρόμαυρων φωτογραφιών που παρατίθενται στο μπεστ σέλερ.

Οχι τυχαία, η κ. Αγγελοπούλου επιλέγει να ξεκινήσει το βιβλίο της με την "Ιθάκη" του Καβάφη και να το ολοκληρώσει με λόγια του Καζαντζάκη. Λεζάντα σε μια αγαπημένη της φωτογραφία, ένας στίχος του Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ. 

 

Για τη "Γιάννα" η ίδια εξηγεί: "Αυτή είναι η ιστορία που θέλησα να μοιραστώ μαζί σας - η δική μου ιστορία. Μια ιστορία που ξεκίνησε από την ανάγκη που αισθάνθηκα να μιλήσω, να εξηγήσω προς τα έξω τι έζησα με την χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά που εξελίχθηκε σε ένα μακρύ, συνολικό ταξίδι για μένα... Οι Ελληνες έχουμε την ικανότητα να αλλάζουμε. Το συλλογικό επίτευγμα των Ολυμπιακών Αγώνων οι ηγέτες μας δεν το είδαν ως κατάκτηση· περισσότερο το είδαν ως απειλή. Γι' αυτό δεν έχτισαν πάνω του. Γι' αυτό το αγνόησαν". 

Το βιβλίο χωρίζεται σε 30 κεφάλαια και είναι αφιερωμένο - εκτός από την οικογένειά της, "στη μεγάλη οικογένειά της, τους Ελληνες", με τη φράση πως "το μέλλον θα είναι σίγουρα καλύτερο". 

Κολακευτικά σχόλια για το συγγραφικό πόνημα της κ. Αγγελοπούλου έχουν κάνει ο Τζορτζ Στεφανόπουλος, ο Μπιλ Κλίντον κ.ά. 

Το βιβλίο στην Αγγλική γλώσσα έχει τίτλο "My Greek drama" και έχει σκαρφαλώσει σε υψηλές θέσεις στις λίστες των ευπώλητων του Amazon, των New York Times, της Wall Street Journal. 

 

Εκδόσεις Λιβάνη

Αθήνα 2013

Σελίδες: 406

Σειρά: ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Τιμή: 12,50 ευρώ (με ΦΠΑ)


NEWSLETTER