Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 19:05

"Σφυροκοπήματα" του. Δημ. Βαλαβάνη

Γράφτηκε από την
"Σφυροκοπήματα" του. Δημ. Βαλαβάνη

Με τα "Σφυροκοπήματά" του ο συγγραφέας Δημήτρης Βαλαβάνης φέρνει στους αναγνώστες οικείες εικόνες στο μυαλό, από το χτες και το σήμερα.

Τον τίτλο, όπως αναφέρει ο ίδιος στον πρόλογο, τον έχει εμπνευστεί από το παλιό του επάγγελμα, αυτό του μηχανουργού. Σημειώματα για το βιβλίο έχουν γράψει ο καθηγητής Γιώργος Σκιαδάς, ο πρόεδρος της Ενωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων Αριστοτέλης Φράγκος και η φιλόλογος Αντωνία Παυλάκου.

Στις σελίδες του βιβλίου του ο κ. Βαλαβάνης ξετυλίγει κομμάτια της ιστορίας της Μεσσήνης, των εθίμων, των ιστοριών που έφτασαν στο σήμερα από στόμα σε στόμα. Μέσα από το κάθε κείμενο, το οποίο είναι γραμμένο με τον τρόπο που ο ίδιος συνηθίζει να εκφράζεται, ο αναγνώστης βλέπει και τις απόψεις του συγγραφέα για τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα, τους προβληματισμούς, τις νοσταλγίες και τα όνειρά του. 

Ενα βιβλίο με ευαίσθητες πλευρές, που εμπλουτίζεται και από παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες, τοπίων, σπιτιών και ανθρώπων της Μεσσήνης. Το βιβλίο εκδόθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάνν. Φ. Κωστόπουλου και του Κωνσταντίνου Αλεξανδρόπουλου. 

Το εξώφυλλο έχουν επιμεληθεί καλλιτεχνικά ο Σταύρος Καλυβιώτης και η Κατεβάν Τζιμπλατζέ - Αποστολοπούλου.

Γ. Σαρ. 


NEWSLETTER