Τετάρτη, 13 Μαϊος 2015 17:44

Βιβλίο της Μεσσήνιας Εφης Μπαλοδήμα-Πολυγιαννάκη: “Ο δίσκος της Φαιστού μιλάει ελληνικά. Η ελληνική καταγωγή των Μινωιτών"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Βιβλίο της Μεσσήνιας Εφης Μπαλοδήμα-Πολυγιαννάκη: “Ο δίσκος της Φαιστού μιλάει ελληνικά. Η ελληνική καταγωγή των Μινωιτών"

Η Εφη Πολυγιαννάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πύλο, την ιστορική πόλη της Μεσσηνίας και σπούδασε στην Αθήνα Πληροφορική. Το εξαιρετικό ενδιαφέρον της για την αρχαιολογία και ιδιαιτέρως για την προϊστορική αρχαιολογία γρήγορα την οδήγησε στον συναρπαστικό κόσμο της έρευνας.

Συστηματική ερευνήτρια πλέον συγκεντρώνει στοιχεία, κάνει συγκριτικές μελέτες, παρακολουθεί τα ειδικά μαθήματα της Αρχαιολογικής Εταιρείας για την Γραμμική γραφή Β και το 1996 εκδίδει το βιβλίο της "Ο δίσκος της Φαιστού μιλάει ελληνικά", με την πρωτότυπη εργασία της περί των προαλφαβητικών γραφών στην Ελλάδα. Εκεί αποδεικνύει με αδιάσειστα στοιχεία ότι η φωνητική αξία του κάθε συλλαβογράμματος της Γραμμικής γραφής Β και της Κυπριακής συλλαβικής είναι η ακροφωνία (πρώτη συλλαβή ελληνικής λέξεως, που είχε το προγονικό του ιερογλυφικό σύμβολο στα Κρητικά ιερογλυφικά συστήματα γραφής με αναπόφευκτο πλέον το συμπέρασμα ότι τα Κρητικά ιερογλυφικά είναι Ελληνική γραφή. Επίσης δε αποδεικνύει και την καταγωγή του Ελληνικού αλφαβήτου από τις Γραμμικές γραφές. Η εργασία αυτή προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση και παρουσιάστηκε από τη συγγραφέα σε 2 σχετικά διεθνή συνέδρια, όπου έτυχε πολύ ευνοϊκής αποδοχής. Το βιβλίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία, κάνοντας πολλαπλές εκδόσεις. Στη συνέχεια η Εφη Παλυγιαννάκη αφού διδάχθηκε τον Ομηρο από το πρωτότυπο στα μαθήματα της Ελληνικής Αγωγής, γράφει τα κείμενα στην εικονογραφημένη έκδοση των επών (Εκδ. Γεωργιάδη) με ακριβή μετάφραση των Ομηρικών στίχων, ένα πρωτότυπο έργο αξιώσεων. Είναι ιδρυτικό μέλος του Αριστοτελικού Ομίλου Αθηνών και μέλος και άλλων ομίλων, όπως της Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς και της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας (Ε.Μ.Α.Ε.Μ.)., όπως γίνεται γνωστό από σχετική ανακοίνωση. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER