Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 18:51

"Ο Βόρακας, ο Κόρακας και η σονάτα της Φανής" από τη Γεωργία Γαλανοπούλου

Γράφτηκε από την
"Ο Βόρακας, ο Κόρακας και η σονάτα της Φανής" από τη Γεωργία Γαλανοπούλου

 

Το βιβλίο της Καλαματιανής Γεωργίας Γαλανοπούλου με τίτλο "Ο Βόρακας, ο Κόρακας και η σονάτα της Φανής" κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη, αυτή τη χρονιά. Η εικονογράφηση του Βαγγέλη Παυλίδη.

 

Σχετικά με το βιβλίο: Να ξέρει άραγε να πει κανείς την ιστορία της Φανής; Πώς χάθηκε απ’ τη φύση κι αν πάλι θα γυρίσει; Ο Βόρακας ξέρει! Ισως μιλήσει... Ενας θρύλος για τη χαμένη Φανή, ένα στοιχειωμένο καράβι, μια στερεμένη θάλασσα, ο άπληστος μέχρι τέλους Βόρακας και ο βοηθός του ο Κόρακας, ένα παιδί που αναζητά την αλήθεια, η φωνή του δίκιου που επαναστατεί, μια μαγική λέξη που πασχίζει ν’ αποκρυπτογραφηθεί και μια ορχήστρα αηδονιών που μαγεύει με τη μουσική της συνθέτουν το σκηνικό αυτής της συναρπαστικής αλληγορικής ιστορίας που στηλιτεύει την απληστία και την αλόγιστη εκμετάλλευση των αγαθών της φύσης.

 

Η Γεωργία Γαλανοπούλου γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Σπούδασε συγκριτική λογοτεχνία στο Scripps College των Ηνωμένων Πολιτειών και ειδικεύτηκε στη λογοτεχνία του Ευρωπαϊκού Μεσαίωνα. Συνέχισε τις σπουδές της στο Columbia University, στο UCLA και στο University of Southern California, όπου και δίδαξε λογοτεχνία. Εργάστηκε πάνω από είκοσι χρόνια στο Τμήμα Δημοσίων Υποθέσεων της Αμερικανικής Πρεσβείας με αντικείμενο την πολιτιστική διπλωματία. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τη μετάφραση, τη βιβλιοκριτική και τη συγγραφή.
Εργα της είναι: "Η Πριγκίπισσα Μπέρτα" (Δελφίνι 1996, Πατάκης 2003, 2012), "Μπέογουλφ" (Δελφίνι 1996, Πατάκης 2003, 2012), "Η μαγική κάπα του Άλμπεριχ" (Πατάκης 1998), "Το γράμμα του Ιάσονα" (Παπαδόπουλος 2001), "Το αγόρι που ζωγράφιζε πουλιά" (Πατάκης 2007), "Ο Βόρακας, ο Κόρακας και η σονάτα της Φανής" (Πατάκης 2015).


NEWSLETTER