Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 19:50

"Στην εχεμύθεια των κυμάτων" του Γιώργου Κορδέλλα

Γράφτηκε από την
"Στην εχεμύθεια των κυμάτων" του Γιώργου Κορδέλλα

 

«Στην εχεμύθεια των κυμάτων» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Γιώργου Κορδέλλα, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδης.

 

Μια κοπέλα αναζητά τον φυσικό της πατέρα και τα γεγονότα του παρελθόντος της οικογένειάς της που αγνοεί, και που αφορούν την ίδια της την ύπαρξη. Μια ιστορία ενηλικίωσης και αναμέτρησης με τις κρυμμένες αλήθειες και τις μοιραίες αποφάσεις που πάρθηκαν ερήμην της στο παρελθόν. 

Γεννημένος στα τέλη του 1959, ο Γιώργος Κορδέλλας μεγάλωσε σε διάφορες επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας. Εργάζεται από το 1981 στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο. Εχει σκηνοθετήσει γνωστές τηλεοπτικές σειρές («Αναστασία», «Απών», «Βεντέτα», «Τζιβαέρι», «Δούρειος ίππος», «Χορεύοντας στη σιωπή», «Μυστικά και λάθη», «Λούφα και παραλλαγή» κ.ά.) και ντοκιμαντέρ («Οι κεραίες της εποχής μας»). Στίχοι του έχουν μελοποιηθεί από διάφορους συνθέτες και τραγουδοποιούς (Δημήτρης Παπαδημητρίου, Νίκος Μαμαγκάκης, Νότης Μαυρουδής, Μάκης Σεβίλογλου κ.ά.) και ερμηνευθεί από γνωστούς τραγουδιστές (Χ. Αλεξίου, Π. Θαλασσινός, Δ. Μητροπάνος, Φ. Δάρρα, Ελ. Τσαλιγοπούλου, Τ. Τσανακλίδου, Κ. Καρράς κ.ά.) Η «Σαώ» ήταν το πρώτο του μυθιστόρημα (Εκδόσεις Γαβριηλίδης, Μάρτιος 2014).


NEWSLETTER