Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 11:53

''Εισαγωγή στη γνώση της Αρχαίας Ελληνικής για μαθητές γυμνασίου'' από απόφοιτους του ΠΑΠΕΛ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
''Εισαγωγή στη γνώση της Αρχαίας Ελληνικής για μαθητές γυμνασίου'' από απόφοιτους του ΠΑΠΕΛ

 

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις "Ownbook" και διατίθεται προς πώληση στα κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία της Καλαμάτας και της Βέροιας το σύγγραμμα των φιλολόγων Κωνσταντίνου Κωστέα (από την Μεσσηνία) και Κωνσταντίνου Σίσσα.

 

Μέσω της κυκλοφορίας του βιβλίου αυτού, οι δύο νέοι συγγραφείς και εκπαιδευτικοί φιλοδοξούν να οπλίσουν τη φαρέτρα των εφήβων που κατά την εισαγωγή τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση περιηγούνται για πρώτη φορά στον κόσμο των αρχαίων ελληνικών. Επιθυμία της συγγραφικής ομάδας είναι να καμφθεί η χρόνια στρεβλή πεποίθηση μεγάλου μέρους της μαθητιώσας νεολαίας ότι τα διδασκόμενα στις γυμνασιακές αίθουσες αποσπάσματα δεν είναι παρά απομεινάρια «μιας νεκρής ξένης γλώσσας». "Σ΄ αυτό το πλαίσιο, η ενδελεχής γραμματική ανάλυση και η εμπεριστατωμένη συντακτική αναγνώριση είναι απαραίτητη δικλείδα για την ομαλή και απρόσκοπτη προσαρμογή των μαθητών στις απαιτήσεις της διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής. Ακολουθώντας το παράδειγμα των σχολικών εγχειριδίων του γυμνασίου, η ύλη χωρίζεται σε 3 μέρη και οι ενότητες του σχολικού βιβλίου αναλύονται με πληθώρα παραδειγμάτων, παρατηρήσεων και ποικιλία ασκήσεων προκειμένου να καταστεί η εργασία επικουρική για την ώσμωση διδάσκοντος - διδασκομένου" όπως αναλύεται από τους συγγραφείς. Στη στοχοθεσία των συγγραφέων περιλαμβάνεται η σταδιακή εξοικείωση των μαθητών με την αττική διάλεκτο. Οι συγγραφείς επιδιώκουν η νέα γενιά να γοητευθεί από το ιδεολογικό υπόβαθρο των κειμένων σημαινόντων ιστορικών, ποιητών, ρητόρων και φιλόσοφων της κλασικής και της ελληνιστικής περιόδου για να καταστεί περισσότερο δημιουργική διαδικασία η απόπειρα απόδοσης του πρωτοτύπου στη νέα ελληνική.

O Kωνσταντίνος Κωστέας γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου 1990 και κατοικεί στην Καλαμάτα. Κατάγεται από τη Μεγάλη Μαντίνεια Αβίας του Δήμου Δυτικής Μάνης. Είναι φιλόλογος, αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Καλαμάτα. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εκτείνονται στη διδασκαλία και μελέτη της αρχαίας και νέας ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας, τη γλωσσολογία, την ιστορία και τη φιλοσοφία. Ασχολείται με την ποίηση. Ο Κωνσταντίνος Σίσσας γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου 1990 και κατοικεί μόνιμα στην πόλη της Βέροιας. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Εργάστηκε για δύο χρόνια εθελοντικά στη Βιβλιοθήκη της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών καθώς και στο Φροντιστήριο της Μητρόπολης της Βέροιας. Τα ενδιαφέροντά του εστιάζονται στα Αρχαία και Νέα Ελληνικά και την επιστήμη της Παιδαγωγικής.

Στην Καλαμάτα μπορεί κανείς να βρει το βιβλίο στα καταστήματα: "Δημητριάδης", "Μακρής", "Λυμπερόπουλος", "Κονταργύρης", "Παπαχρήστου", "Παιδικό παζάρι", "Βιβλιόπολις". 

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER