Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016 13:27

Βιβλιοπαρουσίαση: "Ν’ αγαπάς όπως δεν μπορούν οι άλλοι"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Βιβλιοπαρουσίαση: "Ν’ αγαπάς όπως δεν μπορούν οι άλλοι"

Το βιβλίο της Μαριλένας Ραπανάκη "Ν’ αγαπάς όπως δεν μπορούν οι άλλοι" κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη. Ο σχεδιασμός εξωφύλλου είναι του Ηλία Μασούρη και η σελιδοποίηση της Ειρήνης Παλιούρα.

Ανθρωποι που κυνηγούν την αγάπη και προσπαθούν να την αγγίξουν. Στην πορεία της ζωής καταλαβαίνουν πως πνίγονται μέσα στα κοινωνικά στερεότυπα και στη μοίρα τους, που παλεύουν να τη δαμάσουν. Ηρωες του σήμερα που αντικρίζουν τον θάνατο και ψάχνουν τη λύτρωση στην αγάπη. Η αγάπη έχει πολλές ιδιότητες, όμως η βασικότερη είναι αυτή της μάνας. Με την οικογένειά της έρχονται αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις, που τους καλούν να βιώσουν την εύθραυστη, ανθρώπινη υπόστασή τους. Αλλωστε, εκείνη ως ψυχίατρος γνωρίζει καλά ότι «η τρέλα από τη λογική απέχει μια ανάσα».

Η Μαριλένα Ραπανάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε τοπογραφία και γεωπληροφορική. Εχει εργαστεί ως τοπογράφος αλλά κυρίως ως εκπαιδευτικός ενηλίκων σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης στον τομέα της πληροφορικής. Από τα εφηβικά της χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή. Εχει διακριθεί στον χώρο της ποίησης και του διηγήματος από την Πανελλήνια Ενωση Λογοτεχνών, τη Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και λογοτεχνικά περιοδικά. Από τις Εκδόσεις Ιωλκός κυκλοφορεί το πρώτο της βιβλίο (νουβέλα) με τίτλο "Ελπίδα Χαμογέλα" (2012) και από τις Εκδόσεις Σμυρνιωτάκης το ανθολόγιο "Ελληνες ποιητές και ζωγράφοι" (2013) στο οποίο συμμετέχει. Διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί από το ηλεκτρονικό περιοδικό τέχνης και γραμμάτων Vakxikon.gr. Βαθιά πεποίθησή της είναι πως η μετριοφροσύνη αρμόζει στους ευφυείς, προσδίδοντάς τους το προνόμιο της συνεχούς ανόδου. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER