Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 15:39

Επιτυχημένο το Υπαίθριο Εργαστήρι Γλυπτικής Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Επιτυχημένο το Υπαίθριο Εργαστήρι Γλυπτικής Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Ολοκληρώνεται στις 26 Αυγούστου το 3ο Υπαίθριο Εργαστήρι Γλυπτικής που γίνεται νότια του "Πανελληνίου" από το Καλλιτεχνικό Στέκι, με τη στήριξη του Λιμενικού Ταμείου και του Δήμου Καλαμάτας.

Το τμήμα της γλυπτικής ενισχύεται με κεραμίστες, που θα δείξουν κι εκείνοι στο κοινό τη δουλειά τους. 

Για το θέμα έδωσαν χθες συνέντευξη Τύπου οι συντελεστές. Εκ μέρους του Λιμενικού Ταμείου ο Χάρης Βγενής εξέφρασε τη χαρά του για τη διοργάνωση αυτή, η οποία ενισχύει το πολιτιστικό κομμάτι της πόλης και προσελκύει εκατοντάδες ενδιαφερόμενους πολίτες και επισκέπτες. "Η περιοχή γίνεται μία ξεχωριστή κοιτίδα πολιτισμού", όπως πρόσθεσε.

Ο γλύπτης Γιάννης Γκούζος συνέχισε λέγοντας πως η συνεργασία έχει άριστα αποτελέσματα και αποτέλεσμα είναι μία τάση αναγέννησης της εικαστικής τέχνης. Από σήμερα στο χώρο θα εργάζονται και 6 κεραμίστες, κοντά στους 30 περίπου γλύπτες. Οι γλύπτες είναι από την Ελλάδα, ενώ υπάρχουν 2 άτομα από την Ολλανδία. Ηδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την επόμενη διοργάνωση, ώστε να λάβουν μέρος και γλύπτες από τη Γερμανία και την Κύπρο. 

Τέλος ο Καλαματιανός κεραμίστας Ηλίας Χριστόπουλος σημείωσε πως 2 εικαστικοί είναι από την Πάτρα και 3 από την Αθήνα. Οι κεραμίστες θα παρουσιάσουν έργα των οποίων οι φόρμες είναι κοντά στη γλυπτική. Θα δείξουν διάφορες τεχνικές, καθώς και τη δουλειά στον τροχό. Μία μέρα πριν τη λήξη, θα γίνει και ψήσιμο με βάση τη γιαπωνέζικη τεχνική ρακού, που θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό για τον κόσμο.

Τα αγάλματα, μετά από τη λήξη του εργαστηρίου θα βρεθούν στα εργαστήρια των καλλιτεχνών, εκτός από τον "Ποταμό Νέδοντα" που θα δωρηθεί στο Δήμο Καλαμάτας. 

 

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER