Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016 07:56

Αυλαία στη Σπερχογεία για τα «Συμβάντα στο χωριό»

Γράφτηκε από την
Αυλαία στη Σπερχογεία για τα «Συμβάντα στο χωριό»

Αυλαία … έριξε τη Δευτέρα το βράδυ στο Δημοτικό Σπερχογείας η παράσταση "Συμβάντα στο χωριό", την οποία έπαιξε όλο το καλοκαίρι με επιτυχία η Θεατρική Ομάδα "Αυλαία", σε όλη τη Μεσσηνία.

Η βραδιά έμελλε να έχει πολλή συγκίνηση, αφού η ομάδα γιόρτασε ταυτόχρονα τα γενέθλια ενός από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς της ομάδας, του Μανώλη Χαλούλου.  

Η παράσταση διακωμωδεί διάφορα γεγονότα των παλαιότερων χρόνων στα χωριά. H υπόθεση έχει ως εξής: Η πρωταγωνίστρια, μία πλούσια γυναίκα, έχει έναν ομοφυλόφιλο γιο και θέλει επειγόντως να τον παντρέψει για να αποφύγει τα σχόλια των συγχωριανών της. Eρχεται, λοιπόν, ένας Αμερικανός στο χωριό με την κόρη του, που ενώ πίστευαν ότι είναι πλούσιος, ο ίδιος σκοπεύει να την παντρέψει προκειμένου να αποκατασταθούν οικονομικά. Ετσι, σατιρίζονται αυτά τα γεγονότα, όπως και οι ξεματιάστρες, οι οποίες αποτελούσαν συχνό φαινόμενο στα χωριά. 

Οπως λέει η Εφη Γεωργανά, μέλος της ομάδας, το έργο, παρόλο που δημιουργήθηκε για τις Απόκριες, συνεχίστηκε λόγω της μεγάλης απήχησής του, κάνοντας και καλοκαιρινή περιοδεία. Μάλιστα, η Θεατρική Ομάδα αποφάσισε να ενισχύσει την Αθλητική Ομάδα της Σπερχογείας, προσφέροντας μία παράσταση αφιλοκερδώς, με μία συμβολική είσοδο, προσελκύοντας πολύ κόσμο. Το κείμενο το έχει γράψει η ίδια, μαζί με τον Γιάννη Γεωργανά, αλλά είναι εμπλουτισμένο με αυθόρμητες ατάκες των προβών, που προέρχονται από όλα τα μέλη.  Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Βαγγέλης Χαχής, ο οποίος έχει εμπειρία από το "Συν1 - Μιχάλης Τούμπουρος", όπως και ο Ηλίας  Τεντζογλίδης. Σκηνικά - κοστούμια επιμελήθηκε η Εφη Γεωργανά.

Επαιξαν οι: Ευθυμία Γιακουμή, Γιάννης Γεωργανάς, Δημήτρης Δασκαλάκης, Οδυσσέας Κώτσιας, Μαρία Μαστρογιαννοπούλου, Νίκος Ξερέας, Αντζελα Σκλήκα, Ιωάννα Σπάλα, Ηλίας Τεντζογλίδης, Γιώργος Τσόλκας, Σωτήρης Τσούκαλης, Μανώλης Χαλούλος, Εφη Γεωργανά, Κλειώ Δρούγα, Βασιλική Περρωτή και Βαγγέλης Χαχής. Στον ήχο ήταν ο Κώστας Ποτηριάδης. 

Οπως τονίζουν τα μέλη της "Αυλαίας", οι παραστάσεις είναι αφιερωμένες στον Μανώλη Χαλούλο, ο οποίος είναι μέλος της Ομάδας. Ο Μανώλης χρησιμοποιεί αμαξίδιο, μετά από ένα τροχαίο που είχε πριν από 10 χρόνια. Είναι ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας, σπουδάζει στο ΤΕΙ της Καλαμάτας και έχει δώσει μεγάλη αγάπη στην θεατρική ομάδα. "Το μήνυμα είναι να δίνουμε βήμα στους ανθρώπους που χρειάζονται ώθηση και να κάνουν αυτό που τους κάνει χαρούμενους" εξηγεί η κ. Γεωργανά, η οποία εξομολογείται πως όλη η Ομάδα έχει στο Μανώλη μεγάλη αδυναμία.

Στην τελευταία παράσταση στη Σπερχογεία, οι ερασιτέχνες ηθοποιοί επιφύλαξαν μία έκπληξη στο Μανώλη, ο οποίος είχε τα γενέθλιά του. Ολο το κοινό του τραγούδησε το τραγούδι των γενεθλίων κι εκείνος για να τους ευχαριστήσει, χόρεψε τα "Γενέθλια", ένα αγαπημένο του ζεϊμπέκικο. 

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER