Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 08:17

Ο Λεωνίδας Καβάκος στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ο Λεωνίδας Καβάκος στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Μία παγκόσμιας εμβέλειας μουσική βραδιά, με τίτλο «Μια ευτυχής συγκυρία», θα φιλοξενήσει το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και ώρα 8.30 μ.μ.

Για πρώτη φορά, ο διεθνούς φήμης Ελληνας βιολιστής Λεωνίδας Καβάκος θα βρεθεί στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών σε διπλό ρόλο - καθώς αφενός θα αναλάβει τη μουσική διεύθυνση της συναυλίας και αφετέρου θα είναι σολίστ στο διπλό κοντσέρτο για βιολί του Μπαχ, μαζί με τον εξάρχοντα της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου Roman Simovic.

Μιλώντας γι' αυτή την πραγματικά ευτυχή συγκυρία, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΚΟΑ, Στέφανος Τσιαλής, δήλωσε στην "Εφημερίδα των Συντακτών" ότι η συνεργασία με τον κορυφαίο Ελληνα μουσικό πραγματοποιήθηκε έπειτα από σφοδρή επιθυμία της ορχήστρας - και μάλιστα οι ίδιοι οι μουσικοί πήραν τη σχετική πρωτοβουλία. Εξήγησε επίσης ότι ο Λ. Καβάκος δέχτηκε να παίξει δωρεάν με την ΚΟΑ, χαρίζοντας την αμοιβή του στις ανάγκες της ορχήστρας: Ζήτησε μόνο η συναυλία να δοθεί εκτός λεκανοπεδίου Αττικής, κι έτσι προγραμματίστηκε η βραδιά στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Το πρόγραμμα της πολυαναμενόμενης αυτής συναυλίας περιλαμβάνει έργα των Μότσαρτ (Συμφωνία αρ.36 σε ντο μείζονα, Κ.425 «Του Λιντς»), Μπαχ (Κοντσέρτο για 2 βιολιά και ορχήστρα σε ρε ελάσσονα BWV 1043) και Σούμαν (Συμφωνία αρ.2 σε ντο μείζονα, έργο 61).

Π.Α.


NEWSLETTER