Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 15:20

Παρουσίαση του βιβλίου «Να Ζεις σε Καράβι» στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Παρουσίαση του βιβλίου «Να Ζεις σε Καράβι» στην Καλαμάτα

Το βιβλίο του Ευγένιου Ντε Ζιλά «Να Ζεις σε Καράβι», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Θίνες» σε μετάφραση Μάνθας Χρήστου, θα παρουσιαστεί αυτή την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και ώρα 8 μ.μ. στο «Καφέ Σινέ», σε συνεργασία με τον Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Καλαμάτας «Αίολος». 

Σύμφωνα με τον ίδιο τον συγγραφέα, «το βιβλίο αυτό δεν είναι μυθιστόρημα, αλλά ούτε απόσπασμα από τα ημερολόγιά μου. Είναι δύσκολο να πω τι είναι. Μπορεί να είναι γράμμα. Απάντηση σε γράμματα φίλων, οι οποίοι με κάποια αμηχανία, βλέποντας ένα ζευγάρι πενηντάρηδων να αφήνουν τις καριέρες τους, να πουλάνε το σπίτι και τα έπιπλά τους, να αφήνουν την πατρίδα τους και, χωρίς καμία απολύτως πείρα, να καταλύουν σε ένα σκάφος, κάπως αμήχανα λοιπόν και θέλοντας να μάθουν, κάνουν την ερώτηση "γιατί" και "πώς"».

Ο Ευγένιος Ντε Ζιλά στα 50 του αποφάσισε, από καθηγητής φιλοσοφίας, να γίνει μαζί με τη γυναίκα του άνθρωπος της θάλασσας. Το βιβλίο που καταγράφει την αναμέτρησή του με τα στοιχεία της φύσης, το αίσθημα απεραντοσύνης της θάλασσας, την ελευθερία που προσφέρει η απουσία σταθερής διεύθυνσης, αλλά και σχόλια και σκέψεις για τα προβλήματα που βασανίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες. Δείχνει δε έναν άλλο τρόπο ζωής, που βασίζεται στην τεχνογνωσία της επιβίωσης, στην εξοικονόμηση των φυσικών αγαθών, στη λιτότητα της ζωής σε καράβι και στην καθημερινή αναμέτρηση με τα στοιχεία της φύσης. 

Ο συγγραφέας αφιερώνει αρκετές σελίδες του βιβλίου του για να αναφερθεί στην πρώτη του επαφή με τους απλούς ανθρώπους της Πύλου - στο λιμάνι της οποίας πέρασε τον πρώτο του χειμώνα στη θάλασσα. 

Την Παρασκευή για το βιβλίο θα μιλήσουν, η ποιήτρια Ελένη Κοφτερού, ο ιστιοπλόος Νικόλαος Μαυροειδής και ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπιτσάνης - ενώ ο Ευγένιος Ντε Ζιλά θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER