Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 18:43

Παρουσίαση ποιημάτων της Αγγελικής Σιδηρά

Γράφτηκε από την
Παρουσίαση ποιημάτων της Αγγελικής Σιδηρά

Τη νέα ποιητική συλλογή της Αγγελικής Σιδηρά με τίτλο "Silver Alert" παρουσιάζει την ερχόμενη Τετάρτη 19 Οκτωβρίου η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις «Κέδρος».

Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 μ.μ. στο χώρο της Πειραματικής, στην οδό Ευριπίδου 2. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας, Μαρία Τσαγκαράκη, και η συγγραφέας Ζέτα Κουντούρη. Θα ακουστούν επίσης ποιήματα της Αγγελικής Σιδηρά μελοποιημένα από τον Πύλιο συνθέτη Θοδωρή Ξυδιά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

Η ΠΟΙΗΤΡΙΑ

Η Αγγελική Σιδηρά γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα όπου μεγάλωσε και ζει. Το 1963 παντρεύτηκε τον Γιώργο Παπακώστα και απέκτησαν τρεις γιους. Εχει αργαστεί στην Εθνική Τράπεζα και στο υπουργείο Εξωτερικών. Είναι εθελόντρια Κοινωνικής Πρόνοιας στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα Γαλλικά, τα Ισπανικά, τα Γερμανικά, τα Αγγλικά και τα Τούρκικα. Επίσης έχουν συμπεριληφθεί σε γνωστές ανθολογίες κι έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες. Η ίδια είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και ιδρυτικό μέλος του Κύκλου Ποιητών. Κριτικές για το έργο της έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Ποίησή της έχει συχνά παρουσιαστεί στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στην επαρχία. Τον Απρίλιο του 2010 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, πολιτιστική πρωτεύουσα του 2010, και το Σεπτέμβριο του 2015 στο Τολέδο, στο Φεστιβάλ Ποίησης «Voix Vives». Εχει δημοσιεύσει 11 ποιητικές συλλογές. Ακόμη, έχει μεταφράσει ποιήματα της Αμερικανίδας ποιήτριας Εμιλι Ντίκινσον («Ερμείας» 1996) και έχει συμμετάσχει στην έκδοση της μαρτυρίας «Αίσθηση γυναίκας» με άλλες 5 συγγραφείς.


NEWSLETTER