Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 14:31

Παρουσίαση του βιβλίου  «Να Ζεις σε Καράβι»

Γράφτηκε από την
Παρουσίαση του βιβλίου  «Να Ζεις σε Καράβι»

Το βιβλίο του Ευγένιου Ντε Ζιλά «Να Ζεις σε Καράβι» παρουσιάζεται σήμερα στις 8 μ.μ. στο «Καφέ Σινέ», σε συνεργασία με τον Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Καλαμάτας «Αίολος». Θα μιλήσουν, η ποιήτρια Ελένη Κοφτερού, ο ιστιοπλόος Νικόλαος Μαυροειδής και ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπιτσάνης - ενώ ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Το «Να Ζεις σε Καράβι» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Θίνες» σε μετάφραση Μάνθας Χρήστου. Σύμφωνα με τον συγγραφέα του, «δεν είναι μυθιστόρημα, αλλά ούτε απόσπασμα από τα ημερολόγιά μου. Είναι δύσκολο να πω τι είναι. Μπορεί να είναι γράμμα. Απάντηση σε γράμματα φίλων, οι οποίοι με κάποια αμηχανία, βλέποντας ένα ζευγάρι πενηντάρηδων να αφήνουν τις καριέρες τους, να πουλάνε το σπίτι και τα έπιπλά τους, να αφήνουν την πατρίδα τους και, χωρίς καμία απολύτως πείρα, να καταλύουν σε ένα σκάφος, κάπως αμήχανα λοιπόν και θέλοντας να μάθουν, κάνουν την ερώτηση "γιατί" και "πώς"». Πώς, δηλαδή, ο Ευγένιος Ντε Ζιλά αποφάσισε στα 50 του, από καθηγητής φιλοσοφίας, να γίνει μαζί με τη γυναίκα του άνθρωπος της θάλασσας. 

Ο συγγραφέας αφιερώνει αρκετές σελίδες του βιβλίου του για να αναφερθεί και στην πρώτη του επαφή με τους ανθρώπους της Πύλου - στο λιμάνι της οποίας πέρασε τον πρώτο του χειμώνα στη θάλασσα. 


NEWSLETTER