Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 09:25

Στην Καλαμάτα σήμερα η Κριτική Επιτροπή για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021

Γράφτηκε από την
Στην Καλαμάτα σήμερα η Κριτική Επιτροπή για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021

 

Η ώρα της απόφασης για την ανακήρυξη της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021 πλησιάζει, αυτή την Παρασκευή στις 12.15 μ., ενώ πολύ σημαντική για την πόλη είναι και η σημερινή ημέρα αφού στις 9 π.μ. ξεκινά η επίσκεψη από την Ευρωπαϊκή Κριτική Επιτροπή του θεσμού. 

Η Καλαμάτα είναι η 3η κατά σειρά πόλη μετά τη Ρόδο και την Ελευσίνα που υποδέχεται τους εμπειρογνώμονες στην έδρα της. Ο δήμαρχος και άλλοι φορείς θα καλωσορίσουν τους κριτές και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδρομή, η οποία ως τώρα είναι μυστική. Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα. Τότε θα αναχωρήσουν για την Αθήνα και τα στελέχη από το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21, αφού αύριο Πέμπτη είναι προγραμματισμένο να δώσουν την καθορισμένη συνέντευξη στην Επιτροπή. Αυτό θα γίνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και την Παρασκευή 12.15 μ. αναμένεται η ανακοίνωση.

Αυτά είπε χθες σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της "Φάρις" Θανάσης Ηλιόπουλος και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εθελοντές που προσέφεραν τα μέγιστα στην ετοιμασία, όλο αυτό το διάστημα. Πρόσθεσε πως η πόλη είναι μπροστά σε μία μεγάλη ευκαιρία, σε ένα μεγάλο βήμα ανάπτυξης σε όλους τους τομείς. Συνθήματα της καμπάνιας είναι τα "Πέρα από το άκρο" και "Kalamata rising", ενώ βασικό άξονά της αποτελεί το τρίπτυχο Ιστορικό Κέντρο - Κεντρική Πλατεία - Παραλία. Η Καλαμάτα έρχεται από το παρελθόν, βρίσκεται στο παρόν και συνεχίζει στο μέλλον. Αυτή είναι η πρώτη φορά που στη χώρα μας γίνεται διαγωνιστική διαδικασία και όπως αναφέρθηκε είναι μια μοναδική ευκαιρία να έρθει η σειρά της Ελληνικής επαρχίας.

Με τη σειρά του ο εκτελεστικός διευθυντής Εκτωρ Τσατσούλης ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τους εθελοντές, οι οποίοι ξεπέρασαν τους 100, ειδικά στην προχθεσινή πρόβα. Ευχαρίστησε ακόμη τις υπηρεσίες, τους φορείς του Δήμου, τους εργαζόμενους, τη Δημοτική Αστυνομία και την Αστυνομία της Καλαμάτας. Ζήτησε συγνώμη από τους πολίτες για την αναστάτωση στους δρόμους και η οποία έγινε τη Δευτέρα και ενδεχομένως να υπάρχει και σήμερα. Το σημερινό πρωί, μετά τις 11 στην Κεντρική Πλατεία θα γίνουν δράσεις με παιδιά, ενώ σε κεντρικά σημεία της πόλης θα υπάρχουν εθελοντές.

Η Επιτροπή δεν επιτρέπει να υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη, όμως το Γραφείο διαβεβαίωσε ότι θα αποστείλει υλικό μόλις τελειώσει η διαδικασία. Η ανακοίνωση θα γίνει στο υπουργείο Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας 22) στις 12.15 μ. της Παρασκευής. Το Γραφείο έχει ενοικιάσει αίθουσα στο ξενοδοχείο "Western Museum", το οποίο είναι στην οδό Μπουμπουλίνας 16, όπου θα υποδέχεται τους φίλους της Μεσσηνίας και της Καλαμάτας από τις 10 το πρωί εκείνης της μέρας. Στο χώρο αυτό θα δοθεί και συνέντευξη Τύπου ανεξαρτήτως αποτελέσματος, μόλις γίνει γνωστή η απόφαση της Επιτροπής.

Γ.Σαρ.  


NEWSLETTER